Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Mi lesz a Styl-lel?

Puskás Tivadar polgármester szerint Szombathely városa erején felül teljesített már annak érdekében, hogy megőrizze a Styl-gyárban dolgozó 400 ember munkahelyét. Most már a Styl Fashion Kft-ben többségi tulajdonos Texbet GmbH-nak kellene azt a 2,2 millió eurós fejlesztési  ígéretét valóra váltania, melyet az ügyvezető még 2015 októberében tett.

A magyar állam 2015-ben közel másféld milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Styl-gyár megmentéséhez, a közel egy évtizeden át tartó felszámolás befejezéséhez. Akkor  a Styl Fashion Kft. vásárolta meg a felszámolótól az épületeket és a termelőeszközöket. Ebben a cégben a többségi tulajdonos Texbet Gmbh-nak 45, míg a városnak 25 százalékos tulajdonrésze van. Azóta az önkormányzat két esetben is komoly anyagi támogatást nyújtott a gyárban dolgozó 400 ember munkahelyének megőrzéséhez. Ennek ellenére a vállalat ismét a szakadék szélére került, komoly veszélyben van a dolgozók megélhetése - mondta a polgármester, aki nyilvános sajtótájékoztatón arra szólította fel a többségi tulajdonos képviselőit, hogy váltsák valóra a 2015-ös ígéretüket, melyben 2,2 millió eurós fejlesztést, piacbővítést vállaltak. Puskás Tivadar úgy vélekedik, hogy a cégvezetés hibás döntéseket hozott, így most nem újabb állami mentőövre kellene várnia, hanem - a gyár megmentése érdekében - az ígért befektetéseket kellene megvalósítania.  

Puskás Tivadar polgármester
“A Styl legutóbbi információink szerint megint bajban van. Én úgy gondolom, hogy mi, megyei jogú város megtettünk mindent, talán még többet is, erőnkön felül is teljesítettünk. Szeretnénk, ha a tulajdonos társak, a főtulajdonos is megtenné ugyanezt.”

2018. február 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében