Hírek

Micsoda öt perc volt! Újra győzött a Hali a Pápa ellen

2011. szeptember 19., 17:58

A zöld-fehérek Kovács István és Kenesei Krisztián hajrában szerzett találatainak köszönhetően 2:1-re nyertek a Lombard ellen. Összefoglaló a mérkőzésről.

Micsoda öt perc volt! Újra győzött a Hali a Pápa ellen

Közel 7 ezer néző előtt lépett pályára a Rohonci úti stadionban a Haladás-Sopron Bank  és a Lombard-Pápa együttese. A két  nagy rivális csapat az élvonalbeli pontvadászat kilencedik fordulójában mérte össze tudását. A derbit egyértelműen a szombathelyiek kezdték jobban: sorra vezették gólveszélyes támadásaikat. A 10. percben Vujovics előtt adódott nagy lehetőség, ám a  vasiak légiósa rosszul találta el a labdát. Az első  félidő utolsó pillanatában pedig Kenesei 17 méterről  elvégzett  szabadrúgása jelentett komoly veszélyt Szűcs kapujára.

Fordulás után viszont váratlanul veztetést szereztek a vendégek. Az 53. percben Ganugrava adott be jobbról és Ferenczi estében továbbított a kapuba. Vezetése tudatában a Pápa időhúzásra rendezkedett be. A 72.percben azonban bajba kerültek a vendégek, ugyanis hátvédjük, Présinger teljesen jogosan a kiállítás sorsára jutott. Ettől függetlenül  a 76. percben kishíján újabb gólt szereztek a sárga-feketék: Marics lőtte telibe a keresztlécet. A hajrában aztán alaposan felgyorsultak az események: a 78. percben Vujovics állítatta ki saját magát, mivel nemes egyszerűséggel lekönyökölte Rodenbüchert. A 88. percben viszont már örülhettek a szombathelyi szurkolók, ugyanis Kenesei beadását Kovács fejelte az ellenfél kapujába.

A hosszabbításban aztán visszaadta a sors, amit Székesfehérváron elvett a Haladástól: Kenesei büntetőt harcolt ki, s azt magabiztosan értékesítette is. Ezzel a góllal pedig 2:1-re nyertek a Perint-partiak.

A Haladás-Sopron Bank győzelmével feljött a tabella 9. helyére. A vasiak  szombaton délután fél 6-kor az Újpest otthonában játsszák következő mérkőzésüket.