Hírek

Mikulás a kórházban

2018. december 07., 17:29

A Markusovszky-kórházban lábadozó gyermekeket is meglátogatta tegnap a Mikulás. A puttonyából ajándékcsomagok kerültek elő. Volt olyan kis beteg, aki már a bejáratnál várta izgatottan a Mikulást, nem is maradt ajándék nélkül.

Mikulás a kórházban

Csomagokkal megrakott puttonnyal érkezett a Mikulás a Markusovszky-kórház csecsemő- és gyermekosztályára. Volt, aki félszegen, mások dallal fogadták az ajándékot.

Nemcsak a Mikulás, hanem az osztályon dolgozók is igyekeztek ünnepi hangulatot varázsolni a gyerekeknek ezen a napon.

Csákváry Violetta - osztályvezető főorvos, Markusovszky-kórház
Szeretnénk így a napokat megrövidíteni, hogy a minél hamarabbi gyógyulást elősegítsük a számukra. Mi is izgulunk, ha itt majd körbejárunk a kedves nézők is láthatják, hogy mikulás sapkát tesznek a dolgozóink, egy-két kis beteg gyerek is. Az egész szívünk várja a Mikulás bácsit.

A Fidesz szombathelyi szervezete évről évre csomagokkal ékezik a kórházban fekvő gyerekekhez Mikulás-napon.  

Lendvai Ferenc - elnök, szombahelyi Fidesz
Évek óta már minden mikuláskor eljövünk, és a kis betegeket megpróbáljuk jobb kedvre deríteni. A csomagokat felajánásokból kaptuk. Vannak köztük nagyon egészséges tartalmú csomagok, de vannak nyilván csokoládés csomagok is, úgyhogy attól függően, hogy milyen betegsége van a  gyereknek, attól függően kapnak csomagot.”

Most mintegy félszáz kisebb-nagyobb gyermek lábadozik itt,  többen a karácsonyt is a kórházban tölik majd. Az osztály munkatársai barátságos díszekkel igyekeznek meghittebbé tenni az ünnepet.