Hírek

Mikulás Kupát szervezett a Haladás VSE kézilabda szakosztálya

2023. december 08., 12:58

Általános iskolás csapatok részvételével szervezett Mikulás Kupát a Haladás VSE kézilabda szakosztálya. A tornára rengeteg gyerek érkezett, mindannyian életre szóló élménnyel gazdagodtak.

Mikulás Kupát szervezett a Haladás VSE kézilabda szakosztálya

A Haladás VSE kézilabda szakosztálya igyekszik minden évben lehetőséget biztosítani a városi általános iskolák tanulói részére, hogy megismerkedjenek a kézilabda sportággal. Ennek fontos állomása a Szent Márton kupa, amit idén kis csúszással december elején rendeztek meg, átkeresztelve Mikulás kupára. Idén öt általános iskola fiúcsapata érkezett, de a programon a házigazda egyesület két mixcsapatot is pályára küldött. A korosztályhoz igazodva kisebb pályán zajlottak a találkozók.

Kertész Helga - szakosztályvezető, Haladás VSE

Nagyon-nagyon jó érzés, hogy itt van ennyi gyermek és nagyjából őket már láttuk. Akiket viszont nem láttunk eddig azt ilyenkor próbáljuk becserkészni és megpróbáljuk őket meggyőzni, hogy ez a sportág pont nekik való, és hogy várjuk őket szeretettel a klubunkban.

A szervezők kiemelt fontosságúnak tartották, hogy a fiatalok érezzék a mozgás fontosságát, amely egészségük megőrzésének, megóvásának alappillérét jelenti. Másodsorban a kézilabda megismertetésével az egyesület utánpótlás bázisát is sikerül növelni. Több kisiskolás a korábbi években megrendezett tornákon találkoztak testközelből a sportággal, mára pedig igazolt játékosként vesznek részt az edzéseken és a bajnokságokban. Az idei Mikulás kupa jó hangulatához a kilátogató testnevelők és szülők is hozzájárultak, akik a nap végéig buzdították a jövő tehetséges kézilabdázóit.