Hírek

Mindenki szombathelyi

2010. november 19., 09:37

Ezer Haladás-drukker nézheti meg szombaton ingyen a Falco-Sopron kosárlabda mérkőzést. Az akciót a két klub vezetése és a szurkolói klubok szervezték. A tervek szerint tavasszal megismétlik a kezdeményezést. Akkor a Falco-rajongók mehetnek be kosárlabda-jegyükkel a Rohonci útra.
Mindenki szombathelyi

A kezdeményezésről ma tájékoztatták a sajtót. Lóránth Zoltán, az akció egyik főszervezője elmondta: tudja, hogy sokan járnak most is mindkét sportág meccseire, de szeretnék, ha a jövőben még nagyobb lenne az átfedés a Falco- és a Haladás mérkőzések köözönségében.

Lóránth Zoltán - szervező
"A futball a télre készül és vannak olyan sportbarátok, akik télen is sportélményre vágynak. A kosár egész évben űzhető, teremsportról van szó."

A Haladás szombaton a  Debrecent fogadja. Tóth Miklós azt mondja, örül a kezdeményezésnek, és bízik benne hogy minél többen nézik meg élőben a bajnokcsapatot a Rohonci úton.

Tóth Miklós - klubmenedzser, Szombathelyi Haladás
"A szurkolókért van mindkét játék, ha szurkoló nem lenne, nem lenne Haladás és Falco sem."

A Falco vezetése a tavalyi szezonban már próbálkozott hasonló akcióval. Most azonban még nagyobb szükség van a szurkolók támogatására, mert a Sopron kemény ellenfélnek ígérkezik.

Gráczer György - ügyvezető, Falco KC-Szombathely
"A két klub között jó a kapcsolat, régi az együttműködés. abból is látszik, hogy igyekszünk kitérni a másik elől."

A Haladás-Debrecen mérkőzés 15 órakor kezdődik. Utána jegyének bemutatásával ezer futballszurkoló vehet fel ingyenbelépőket már a stadion területén. A Falco-Sopron meccs 18 órakor lesz az Arénában. A szervezők ajándékokkal, show-műsorral várják a nézőket. Mindkét helyszínen bemutatják a most elkészült, 56 négyzetméteres Hali-Falco  zászlót, amelynek jelmondata: Mindenki szombathelyi.