Hírek

Minőségi Díja kapott a sárvári gyógyfürdő

2010. február 05., 14:18
A Sárvári Gyógy- és Wellnesfürdő vezetője vehette át tegnap a Nyugat-dunántúli Regionális Minőségi Díjat a régiós gazdasági évnyitón, melyet idén Szombathelyen rendeztek meg. A régiós díj mellett nagykanizsai, győr-moson-sopron és zala megyei elismeréseket is kiosztották, valamint Kovács Vince átadta a soros elnökségét. Az eseményen szó esett a magyar gazdaság helyzetéről is.


Még korántsem ért véget a válság - hangzott el a csütörtöki gazdasági évnyitón. Parragh László évértékelő, évindító előadásában elmondta nemcsak a válság, hanem a hibás gazdaságpolitikai döntések sorozata is ártott a gazdaságnak.

Dr. Parragh László elnök, Magyar Kereskedelmi
"Ilyen például az elhibázott privatizációs politika, az ultraliberális gazdaságpolitika, aminek során gyakran lemondtunk az érdekek képviseletéről, amikor a hazai vállalkozások érdekeit nem óvtuk, ilyen az euróról való lecsúszás, de ilyen a konvergencia-program is, amit a kamara kritizált megjelenésének pillanatától."

Azt, hogy költségvetési egyensúly helyreállítását, nem követte a gazdaság dinamizálása - szintén súlyos problémaként értékelte. Az adóhivatal vezetője elmondta, 2009-ben a válság ellenére nőtt a vállalkozások száma, de ezzel együtt emelkedett a hátralékok összege is az előző évhez képest. Az előadások után kiosztották a minőségi elismeréseket. A Nyugat-dunántúli Regionális Minőségi Díjat a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kapta. Az ügyvezető - mint mondta - nem számított az elismerésre.

Vancsura Miklós ügyvezető igazgató, Sárvári Gyógyfürdő Kft.
"Miközben az országban hatalmas pesszimista és válsághangulat uralkodott a sárvári fürdőben ez nem látszott. A sárvári fürdőben a recepciósok mosolyogtak, a vendégek kedvesek voltak, a tisztaság volt, minden úgy volt ahogy korábban."

Emellett azoban egy 40 millió Ft-os innovációs beruházást folytattak. Bevezették az ultraszűrést a gyógyvíz tisztasága érdekében, a teljes energiarendszert racionalizálták, mely 9 hónap alatt behozta az árát. Az évnyitó végén Kovács Vince a győr-moson-sopron megyei elnöknek adta át a soros elnökséget a régióban.