Hírek

Mintegy félszáz civil szervezet vesz részt az idei karneválon

2016. augusztus 26., 14:46

Az egyesületek többsége minden évben képviselteti magát a Civil Korzón, hiszen ez remek lehetőség arra, hogy bemutathassák tevékenységüket a városlakóknak és a távolabbról érkező vendégeknek.

Mintegy félszáz civil szervezet vesz részt az idei karneválon

Kutyameleg volt a kora délutáni órákban a karneváli forgatagban, ennek dacára sokan sétálgattak a Civil Korzón, ahol mások mellett az Állatvédők Vasi Egyesülete is képviseltette magát, immár negyedik alkalommal. A civil szervezet nincs egyszerű helyzetben, így minden alkalmat próbálnak megragadni, hogy tevékenységüket népszerűsítsék.

Tausz Dominika - tag, Állatvédők Vasi Egyesülete
"Fontosnak tartjuk, hogy minél több állatunk gazdisodjon és mivel egyre több kóbor kutyánk van, akiket be kell fognunk, ezért most nekiálltunk egy menhely projektnek, amire nagy szükségünk van, például a kerítéshez. Sok önkéntes segítőt is várunk, akik tudnak jönni segíteni nekünk."

Hatodik alkalommal települnek ki idén a civilek. A kihelyezett 26 standra 50 szervezet jut a három nap alatt. Ez azt jelenti, hogy a civil szervezetek részvételi száma megkétszereződött az elmúlt évekhez képest.

Kőszegfalviné Pajor Klára – elnök, Szombathelyi Civil Kerekasztal
"Ennek jelentősége az, hogy minél többet megtudjanak az emberek, milyen tevékenységgel mit lehetne csinálni vagy éppen a szabadidejükben ki az akit esetleg érdemesnek tartanak majd a jövőben is az 1%-os támogatásra, tehát mi örülünk annak, hogy ez a lehetőség van."

A karnevál keretein belül évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Civil Korzó, amelynek standjait az önkormányzat ingyen bocsájtotta a szervezetek, egyesületek rendelkezésére.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága
"Úgy vélem, hogy ez a civil korzó arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak a felvonuláson való részvétel, hanem a civil szervezetek munkájának bemutatása is fontos. A civilek nagyon sokrétegű munkát végeznek a városunk életében és az önkormányzat igyekszik velük a jó kapcsolatot ápolni."

Nagy volt az érdeklődés pénteken a Vas Megyei Önkéntes Centrum standjánál, ahol jelenleg is várják azokat, akik önkéntes alapon szívesen segítenének a karnevál zökkenőmentes lebonyolításában. A Civil Korzó mellett egy érdekességre is felfigyeltünk: öt fiatal azzal a céllal verődött össze, hogy a karneváli forgatagban magukhoz szorítsák azokat a járókelőket, akiknek szükségük van egy baráti ölelésre. Az Egyesült Államokból induló Free Hugs azaz ingyen ölelés elnevezésű kezdeményezés célja: boldogsághormonok előcsalogatása.