Hírek

Mintegy százan ünnepeltek az eső ellenére a Szent István szobornál

2014. augusztus 21., 17:54

Az államalapítás emléknapjának szónoka Puskás Tivadar polgármester volt. Fellépett az ünnepségen a pusztinai gyerekkórus, és részletek hangzottak el Szent István király intelmeiből.

Mintegy százan ünnepeltek az eső ellenére a Szent István szobornál

"Lépés indulj!”

Az ország zászlaját díszes, ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás mellett vonták fel Szombathelyen is, az államalapítás ünnepén.

A zászlófelvonásban a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegysége működött közre. A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület is képviseltette magát, valamint Szombathely város fúvószenekara és a Városi Egyesített Kórus is részt vett az ünnepi műsorban.

Az államalapításra, Szent István nagyságára Puskás Tivadar polgármester emlékezett és emlékeztette az eső ellenére szép számmal összegyűlt ünneplőket.

Puskás Tivadar – polgármester
„István, az idegen népek gyűrűjében, a keleti és nyugati világ határán országot, hazát alapított. Nem években gondolkodott, hanem nemzedékekben.”

A megemlékezésen Szent István királynak fiához, Imre herceghez intézett intelmeit is felidézték.

„Ezért is nevezték az első királyokat nagyságosnak, mert az egyházat nagyobbították. Te is ezt tedd, hogy a koronád híresebb, életed boldogabb és hosszabb legyen.”

A Pusztináról érkezett Moldvai Csángó Gyerekcsoport éneke is színesítette az állami ünnepet Szombathelyen.

Az augusztus 20-i városi megemlékezés koszorúzással zárult. Mások mellett a város vezetése is tisztelgett Szent István előtt.