MNB
MNB - 2

Hírek

Mobilitási Hét

2016. szeptember 19., 15:58

Közlekedj ésszerűen, hogy a gazdaság is jó irányba mozdulhasson – ezt hirdeti a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási Hét. Szombathelyen is számos progam népszerűsíti csütörtökig az auómentes közlekedést.

Mobilitási Hét

Szombaton, a Fedett Uszoda parkolójában trükkös biciklik és triciklik, és más  különleges járgányok várták az alternatív közlekedési eszközök kedvelőit. Ez a szombathelyi családapa unokahúgával és két kisfiával igyekezett  megismertetni és megszerettetni a kerékpározást.

Németh István
,,Jómagam is biciklizem és ez a mai nap is az ésszerű közlekedésről szól…ezt tartom elsődlegesen fontosnak.”

A Csónakázó-tó szigetén arra hívták fel a figyelmet a szervezők, hogy az autón kívül is számos más közlekedési eszköz létezik. És bár a mindennapi forgalomban nem használható, de egy ügyességet próbára tevő biciklit is ki lehetett próbálni.

Rajtmár Éva
,,Ez egy bicikli, amivel egy vonalon kell végigmenni…számomra nagyon érdekes és tetszik.”

Vasárnap, a Thököly Imre és a Zrínyi Ilona utcák közötti szakaszon villámcsődülettel kampányoltak az ésszerű mobilitás mellett.

Az európai mobilitási hét szombathelyi programjába csütörtökön az autómentes nappal zárul, melynek kiemelt eseménye a Szent Márton Kerékpáros Fesztivál lesz a Fő téren.