Hírek

Modern szemléletű darab született a Weöres Sándor Színházban

2014. február 05., 18:07

Czukor Balázs Cudar világa a Mágnás Miska operett nyomán készült. A mű jelen korunk problémáit elemzi, nevettető és megdöbbentő stílusban.

Modern szemléletű darab született a Weöres Sándor Színházban

“Ígérem, hogy támasza leszek apukámnak és a kisunokák is, akikkel majd Eleméry gróf és én megajándékozzuk.”

Az irónia és a groteszk kettősségére építette fel Czukor Balázs legújabb darabját a Weöres Sándor Színházban. A Cudar világ alapját a Mágnás Miska című nagysikerű operett adta.

Czukor Balázs- rendező, Weöres Sándor Színház
“Nem nagyon szabad számítani az eredeti Mágnás Miskára, a történetében egy kicsi emlékeztet rá, vannak olyan dramaturgiai pontok, amiket megtartottunk az eredetiből, de azért ez egész más előadás, mint egy klasszikus operett.”

Czukor Balázs sok tekintetben újraformált, modern felfogású Mágnás Miskát állított színpadra, ami a mély tartalma mellett, nem nélkülözi a nevetést sem. Mágnás Miskát Kovács Gergely alakítja.

Kovács Gergely- színész, Weöres Sándor Színház
“Mi egy olyan oldalról közelítettük meg az azt ügyet, ha egy egyszerű ember tényleg hatalmat kapna és revansot vehetne azokon az embereken, akik őt megnyomorítják.”

Kelemen Zoltán, Bálint Éva, Alberti Zsófi, Sodró Eliza, Kőmíves Csongor, Kristóf Roland, Budai Dávid és Vlahovics Edit játssza a különc karaktereket.

Sodró Eliza-színész, Weöres Sándor Színház
“Tehát van egy kamaszlányos kitörni akarás benne. Az eredetiben sokkal vagányabb és belevalóbb. Mi inkább abba az irányba vittük el, mit jelent felnőni egy olyan környezetben, vagy olyan szülők gyerekeként, akik tényleg tárgyként kezelik a lányt.”

A Cudar világ február 7-től várja a nézőket a Weöres Sándor Színházban.