Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Módosul a kőszegi településrendezési terv

Adásban volt: 2017. november 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Az S31-es út magyarországi csatlakozása, valamint egy napelempark építése miatt vált szükségessé Kőszegen a településrendezési terv módosítása. Ezt lakossági fórumon ismertették a helyiekkel. Rögtön utána pedig közmeghallgatást tartott a városvezetés. Ezen a mintegy 300 millió pályázati forrásból megújuló Városmajor terveihez várták a hozzászólásokat.

Ausztriában a B61-es főút már elkészült, ennek folytatása a Kőszeggel határos Rőtfalvánál lép be Magyarországra, és várhatóan itt csatlakozik rá a 87-es útra. A tervezés most kezdődik, ehhez viszont szükséges a város rendezési tervének módosítása.

"Ez egy körforgalomhoz való kikötése, közvetlen ágat szeretnénk bekötni."

A részleteket a város főépítésze mutatta be a lakossági fórum résztvevőinek. A néhány éve rekultivált szeméttelep mellé fasor kellene, hogy kerüljön, ám a területen hamarosan egy 0,5 MegaWattos napelempark épül, aminek a fák akadályoznák a működését. Ehhez is szükséges a településrendezési terv módosítása.

Így néz ki most az úgynevezett Városmajor, ami a piacnak is helyet ad. Ezen a Fő térhez közeli területen az árusítás és a parkolás körülményei is méltatlanok. Az óriásplatánról pedig csak kevesen tudnak. Kőszeg sikeres pályázatának köszönhetően most mintegy 300 millió forintból valósulhat meg a terület környezettudatos rehabilitációja. Ezt közmeghallgatás keretében ismertették a lakossággal.

Mangliár László - tervező
Ez a régi üzletépület le lenne bontva, annak a funkciója itt, ebben az épületben kapna helyet, meg a virágbolt és a nem működő lángossütő is. Egy utca jelleggel indítanánk, a régi sikátor egy parkoló lenne.

Az új városmajorban összesen 56 parkoló enyhíti majd a gondokat, a rossz állapotú melléképületeket elbontják és létrehozzák az Óriásplatán tanösvényt. A termelői piac pedig a jelenlegi tűzoltóság épületéből kialakított üzletek előtti téren kapna helyet.

Huber László - polgármester, Kőszeg
Gondoltunk arra is, hogy ez egy rendezvénytérként is funkcionáljon, ha esetleg valamilyen szervezet, vagy esetleg még az iskola is valamit tartani, akkor elrakva az asztalokat, csinálhat egy teret - ez nincsen kőbe vésve.

A terület környezettudatos rehabilitációja keretében bővítik a zöldfelületeket, biztonságosabbá teszik a gyalogos és kerékpáros közlekedést. A munkálatok várhatóan 2018 második felében kezdődnek.

2017. november 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében