Hírek

Mozgáspont

2015. március 25., 16:39

Május 28-ig minden kedden és csütörtökön délután fél ötkor  a Nyugat-magyarországi Egyetem sportszakos hallgatói várják közös mozgásra, sportolásra a szombathelyieket a Csónakázó-tó partján található szabadtéri fitneszparkba. A program nyitórendezvényét látványos bemutatókkal tartották meg.

Mozgáspont

Tavaly már volt egy próbálkozásuk a szombathelyi egyetemistáknak arra, hogy úgynevezett Mozgáspontokat hozzanak létre Szombathelyen. Idén a városi önkormányzat anyagi segítségének köszönhetően már jóval szervezettebb keretek között próbálhatják sportolásra bírni a vasi megyeszékhely lakóit.

Nagyváradi Katalin tanársegéd, NYME
“Konkrétan az a tappasztalat, hogy az uszodától átjöttünk ide a Csónakázó-tóhoz. A környezet is jobb, meg a szerek itt biztosítottak. A talaj minőségi is jobb a gimnasztikai gyakorlatok elvégzéséhez. Ezt változtattuk meg az időpontot tettük egy kicsit előbbre.”

Az elképzelések szerint a Csónakázó-tó partján található fitneszparkban március 24-e és május 28-a között várják a szombathelyieket a Nyugat-magyarországi Egyetem sportszakos hallgatói egy kis mozgásra, sportolásra. Az egyetemistáknak a foglalkozások egy gyakorlati képzéssel érnek fel.

Varga Evelin hallgató, NYME
“Ez felkészít minket a jövőbeli munkánkra, ez a gyakorlat. Nem leszünk  gyakorlatlanok, tudni fogunk az emberekkel rendesen.”

Május 28-ig hetente kétszer, kedden és csütörtökön délután fél öttöl várják majd az érdeklődőket a rendezők a Mozgásponton. Várhatóan 30-40 percig tartanak majd a foglalkozások, melyeken  fiatalokat és idősebbeket is szívesen látnak.