Hírek

MSZP: Évértékelő sajtótájékoztató

2011. december 21., 17:25

Folytatódott a demokráciadeficit növekedése az országban, hangzott el Dr. Ipkovich György, szocialista országgyűlési képviselő beszédében. 2012-ben szociális válság várható az országban és az államcsőd is reális veszély, ha az IMF-fel nem állapodunk meg, ezt már Nemény András mondta az évértékelőn. A képviselők szerint nem volt jó hangulatú az idei év, de a következő még rosszabb lesz.

MSZP: Évértékelő sajtótájékoztató

Folytatódott az idei évben azoknak a demokratikus intézményeknek, szokásoknak a felszámolása, melyeket az elmúlt 20 évben tiszteletben tartottak hazánkban, mondta Ipkovich György. Ezek egy tekintélyelvű társadalom kibontakozását vetítik előre, vélte a politikus. Ugyanakkor a demokratikus intézményrendszer visszaszorítását nem követte az az ígéret, hogy az új rendszer anyagi biztonságot, gazdasági fejlődést, fejlődő életszínvonalat eredményez. A képviselő az új önkormányzati törvényt a magyar önkormányzatiság hagyományainak felszámolásaként értékelte.

Nemény András véleménye szerint a jövő év még nehezebb lesz mint az idei. Nehéz helyzetbe kerülhetnek például a rokkantnyugdíjasok, akiknek akiknek a nemrég elfogadott törvény tovább rontja a helyzetét, mondta a képviselő.

Az új Munka Törvénykönyvével kapcsolatban az MSZP népszavazást kezdeményez, mondta Nemény András.  Véleménye szerint az új szabályozás rosszabb helyzetbe hozza a munkavállalókat: többet kell dolgozni kevesebb pénzért, és gyengül a munkavállalói érdekképviselet is. Ha nem sikerül megállapodni az IMF-fel annak komoly következményei lehetnek, vélekedtek a képviselők. Többek között mély szociális válság alakulhat ki Magyarországon, hangzott el a tájékoztatón. Igazságosabb rendszert kellene felépíteni, mert csak ez vezethei ki az országot a válságból. De ez ilyen törvényekkel, adórendszerrel nem fog menni, mondták a szocialista képviselők.