Hírek

MSZP: Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

2011. szeptember 30., 17:37

A végtörlesztés azoknak szól, akik zsebből képesek kifizetni tartozásukat a bankoknak, és nem azokon segít, akiknek erre a legnagyobb szükségük lenne - hangzott el az MSZP mai sajtótájékoztatóján. A párt tövényjavaslatot dolgozott ki, amely valóban az adósságcsapdába esett devizahiteleseknek nyújt segítséget - hangsúlyozta Ipkovich György és Nemény András, akik a 86-os főúttal kapcsolatos aggodalmaikról is beszéltek.

MSZP: Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

Az MSZP szerint a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés nem oldja meg a bajbajutottak problémáját, a Fidesz javaslata nem segít a hitelválságba került embereken.

Dr. Nemény András - országgyűlési képviselő, MSZP
"Azoknak a szempontoknak, amiket mi fontosnak tartanánk a devizahitelesek szempontjából, azoknak nem felel meg."

A párt törvényjavaslatot nyújtott be, melyben a hitelkamatok referenciakamathoz való kötését, és 3 százalékos kamatemelési plafont fogalmaz meg. Az árfolyamkockázat így is megmaradna, de szerintük kiszámíthatóbb és igazságosabb lenne a hitelezés. Ipkovich György elmondta: költségvetési átcsoportosításokkal a kormány elsorvasztja az infrastrukturális fejlesztéseket. A 86-os út a Nemzeti Fejlesztési Tervben szereplő, támogatott projekt, amire megvannak a források, ezt nem lehet másra elkölteni - tette hozzá.

Dr. Ipkovich György - országgyűlési képviselő, MSZP
"Árgus szemmel fogjuk nézni, hogy ezek a források biztosítva lesznek-e, annál is inkább, mert ennek 80 százaléka nem kormányzati forrás, hanem uniós támogatást."

A politikus képviselőtársai támogatását kéri a 86-os út fejlesztése érdekében, egyúttal köszönetet mondott azoknak, akik a lignit-ügyben tett javaslata mellé álltak. Ez utóbbi kérdésben hétfőn tartják a parlamenti végszavazást.