Hírek

MSZP sajtótájékoztató

2011. november 11., 16:22

Lassan félidejéhez érkezik a Fidesz-kormányzás, már csak bő két évet kell kibírni a következő választásokig - ezt üzenték a vállalkozóknak, a nyugdíjasoknak és a munkavállalóknak mai sajtótájékoztatójukon a szocialista országgyűlési képviselők. Ipkovich György és Nemény András a munka törvénykönyvéről, az EVA és a rokkantnyugdíjak megszüntetéséről mondott véleményt.

MSZP sajtótájékoztató

Folytatódik a Fidesz nyugdíjasok elleni hadjárata - kezdte a tájékoztatót Ipkovich György. A rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék helyett egységes, táppénzszerű ellátást vezet be a kormány, ami szerinte felesleges intézkedés, hiszen nem hoz plusz bevételt a költségvetésnek.

Dr. Ipkovich György - országgyűlési képviselő (MSZP)
"Ezek nemcsak káros lépések, hanem szükségtelenek is. Aki ezeket az intézkedéseket meghozza, az tisztán látszik, hogy nincs tisztában a nyugdíjasok tényleges helyzetével."

A politikus kifejtette: az egyszerűsített vállalkozói adónak olyan sok előnye van, hogy nem értik, miért kell megszüntetni. Szerinte csakis az lehet az ok, hogy az evát még a szocialista kormányzat vezette be. Szerdán volt a parlamentben a Munka Törvénykönyvének általános vitája. Nemény András szerint a kormány ígérete ellenére nem csökkentette a munkára rakodó terheket, csak a munkáltatóknak kedvez, épp ezért a törvénycsomag ebben a formájában szégyen.

Dr. Nemény András - országgyűlési képviselő (MSZP)
"Valódi egyeztetés nélkül lett megalkotva. Többet kell a jövőben dolgozni rosszabb körülmények között és kevesebb pénzért ráadásul. Talán ez lehet legrövidebben a mottója."

Ipkovich György azt ígérte: kormányra kerülése esetén az MSZP-nek első dolga lesz visszavonni a munkavállalókat, a nyugdíjasokat és a vállalkozókat hátrányosan érintő jogszabályokat.