Hírek

Műfüves pályával gazdagodott a Bercsényi Miklós Általános iskola

2016. december 07., 13:15

A gyerekek mérkőzéssel ünnepeltek, és pályára léptek a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának legnagyobbjai, valamint Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is.

Műfüves pályával gazdagodott a Bercsényi Miklós Általános iskola

Az Illés Akadémia felújításakor megújult a műfüves pálya is. A korábbi műfű állapota ugyanakkor lehetővé tette, hogy a még használható gyeptéglákat máshol hasznosítsák.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Meg kellett találnunk azokat az intézményeket, amelyeknek elég nagy az udvara és van olyan lehetőség, hogy ezt a gyepszőnyeget újra le lehet teríteni, így esett a választás többek között a Bercsényi Iskola pályájára is."

A műfüves pályát ünnepélyes keretek között adták át a Bercsényi-iskolában. Ez egy újabb lépés a labdarúgás iránt érdeklődő gyerekek lehetőségeinek bővítésében.

Fokiné Rácz Ilona - igazgató, Bercsényi Miklós Általános Iskola
"Együttműködési megállapodást kötöttünk az Illés Akadémiával és a Haladás Egyesülettel, és ebben az együttműködésben szerepelt, hogy ők segítenek bennünket mezekkel, meg minden olyan dologgal, amivel el tudjuk indítani a labda ügyességi csoport létrehozását."

A csoport két éve működik az iskolában, melynek célja a jövő focistáinak nevelése. A pályaavatón a gyerekek meg is mutathatták tudásukat. A meccs különlegessége volt, hogy a gyerekekekkel együtt pályára lépett Király Gábor, Halmosi Péter, Mészöly Géza, Pars Krisztián, valamint az egykori Haladás-játékos Tóth Péter is vállalta, hogy együtt rúgja a labdát a fiatalokkal.