MNB - 2
MNB

Hírek

Munka a vasi vízszolgáltatónál

2018. január 18., 14:31

Nemcsak megtalálni nehéz a megfelelő munkavállalót egy cégnél, hanem megtartani is. A Vas megyei vízszolgáltató több eszközzel igyekszik elérni, hogy dolgozói elégedettek legyenek.

Munka a vasi vízszolgáltatónál

Nem mindegy, hogy milyen jövő áll egy munkavállaló előtt, ha elszegődik egy céghez. Az előmenetelhez a tudás folyamatos fejlesztése is fontos, és van, ahol ezt a munkáltató is támogatja.

Hasza Judit - HR-vezető, VASIVÍZ ZRt.
“A Vasivíz Zrt. nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók képzésére, 2017-ben mintegy 11 millió forintos képzési kerettel gazdálkodtunk. Ezen belül is egyrészt a dolgozók főiskolai, egyetemi képzését támogattuk tanulmányi szerződéssel, valamint szakképesítések megszerzését is támogatjuk.”

Ilyen a cég villanyszerelői vagy PLC programozói képzése, de népszerűek az OKJ-s tanfolyamok is, főként a gépkezelők körében. Ez a hálózatellenőr három éve érkezett, őt felsőfokú tanulmányaiban segítik.

Varga András - munkatárs, vízszolgáltatási főmérnökség, VASIVÍZ ZRt.
“Egy érettségi bizonyítványom volt. A  cég kezdeményezésére most egy mérnöki diplomát végzek az ELTE-n, a Savaria Intézet műszaki karán, ami jó esetben most januárban meg is lesz.”

Más módja is van a megbecsülésnek: van, akit több mint 4 évtizedes munkaviszony után, nyugdíjas éveiben foglalkoztatnak tovább.

Serman Lajos - vezető, gépészeti és technológiai csoport, VASIVÍZ Zrt.
“A nyugdíjba vonulás utáni foglalkoztatás gyarkolatilag a vállalatnak is bizonyára megéri mint munkaerő, tapasztalt munkaerőként tovább dolgozom. És hát nem utolsósorban nem tagadás, anyagi okból is, és egy kis levezetés, átvezetés a valódi nyugdíjas időszakra.”

Szakmai tudását közben a fiatalabb kollégáknak is át tudja adni, ez a foglalkoztatási forma tehát közös érdek.