Hírek

Munkában a SZOVA gépe Devecseren

2010. november 09., 16:54
Heteken keresztül teljesít szolgálatot Devecserben az a munkagép, amelyet a SZOVA Zrt. bocsátott a iszapkatasztrófa által sújtott település rendelkezésre. A speciális seprőgép több, mint két hete vesz részt a takarításban, személyzetét hetente cserélik.
Munkában a SZOVA gépe Devecseren

Balogh István gépkocsivezetőt október 24-én, vasárnap értesítették, hogy utaznia kell a munkagépével. A másnap reggeli munkakezdés már Devecserben találta. 12 órás műszakokban takarította az úttestet. A gépkocsivezető egy hetet töltött a katasztrófa helyszínen. Azt mondja, újra a hadseregben érezte magát, gulyáságyúval főztek rájuk, napi eligazításokon vett részt és a fegyelem is katonás volt. A seprőgépet a helyszínen hagyta, azon már egy szintén szombathelyi kollégája dolgozik, az úttesten folyó iszapos vizet távolítja el vele.

Balogh István - gépkocsivezető, SZOVA Zrt.
"Mi nekünk azt kellett feltakarítani, napjában többször végigmenni egy utcán. Reggel fél 7-kor volt az eligazítás, és akkor megmondták, ki melyik részt csinálja. volt úgy hogy egész elküldtek Ajkáig."

A seprőgépet a katasztrófavédelem igényelte a kárelhárítási munkákhoz. A Szova Zrt munkatársai gyakran használják a városban a speciális munkagépet. Locsolni, seperni, levelet szippantani is lehet vele, de a téli időszakban is hasznát veszik. Mivel csak egyetlen ilyen jármű van a cégnél, ezért a kieső időszakban kisebb teljesítményű gépeket állítanak szolgálatba. A járműre ugyanis még hetekig igényt tartanak az iszapkatasztrófa helyszínén.