Hírek

Munkahelyi véradásra hívta dolgozóit a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága

2019. január 18., 15:52

A több mint 370 munkavállalót foglalkoztató szervezet rendszeresen, van, hogy évente több alkalommal is szervez véradást.

Munkahelyi véradásra hívta dolgozóit a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Több mint 50-en jelentkeztek a NAV felhívására. A véradásra érkező dolgozók először egy egészségi állapotukra vonatkozó kérdőívet töltöttek ki, majd többek között vérvizsgálaton vettek részt. Nem adhat vért ugyanis, aki például antibiotikumot szed, náthás, műtéte volt az elmúlt időszakban, vagy valamilyen vírusfertőzésben szenved. Németh Miklós rendszeres véradó, ez már a 20. alkalom, hogy segít embertársain. Jubileumi önzetlenségét emléklappal ismerték el.

Németh Miklós - főreferens, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága
Igazából most már rutinosnak számítok ennyi alkalom után. Igazából a segítségnyújtás, ami inspirál, ezért adok rendszeresen vért, és állítólag az egészségnek is jót tesz. 9.20

Király Miklós is huszadszor vett részt véradáson. Vércsoportja ritka, így előfordul, hogy a Vérellátó néha be is hívja, ha szükséges, de lakóhelyén és munkahelyén rendszeresen részt vesz a szervezett akciókon.

Király Miklós – osztályvezető, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága
Ez egyrészt azért is jó, mert segíthetek, másrészt úgy tudom, hogy ez az én egészségemnek is jót tesz, mert kontroll, másrészt úgy tudom, időszakonként nem árt egy kis vércsere.

A rendszeres véradóktól többen is kedvet kaptak a segítségnyújtás e formájára. Nagy László most először adta vérét.

Nagy László – adóellenőr, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága
Szerintem jó dolog, hogy nem kell messze menni, hogy a kollégák könnyen ide tudnak jönni. Szerintem jó megoldás szervezetten vért adni. Remélem, sokat tudunk segíteni ezzel a kis akcióval. 6.25

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága évek óta legalább egyszer szervez munkahelyi véradást. De van, hogy tavasszal és ősszel is segíti a vérkészletek feltöltését. Most a Vérellátó kérésére hozták előbbre az időpontot.

Petkovits Anikó – szóvivő, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága
A véradás minden körülmények között fontos, mivel ez egy viszonylag nagy létszámú szervezet, ezért mi is megpróbáljuk kivenni a részünket az ilyenfajta segítségnyújtásból. Szerencsére évről-évre megvannak a fix véradóink, de ez a kör még bővül is. Sikerül újabb és újabb embereket rávenni a véradásra. 10.59

Kollégái rábeszélésére végül a szervezet sajtószóvivője is első véradóvá vált.