Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Munkahelyteremtési pályázatok

Adásban volt: 2017. augusztus 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Másfél hónap alatt tízmilliárd forintnyi támogatás pályázható meg a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A tárca új munkahelyek létrehozását igyekszik elősegíteni a mikro-, kis- és középvállalkozói szektorban.

Munkahelyteremtő beruházásokat segít elő egy nemrég megnyílt pályázattal a kormány. Legutóbb három évvel ezelőtt volt ilyen lehetősége a vállalkozásoknak. Ez az étterem akkor eszközbeszerzéshez kapott vissza nem térítendő támogatást.

Baki Csaba - tulajdonos
“A statisztikai létszámot négy fővel kellett emelni. Ezt, amikor a beruházás elkészült, onnantól kezdve regisztráljuk, és természetesen fenntartjuk. Hároméves fenntartási ideje van, amiből már lassan másfél eltelt.”

Országosan 10 milliárd forintos kerettel hirdetett hasonló lehetőséget a Nemzetgazdasági Minisztérium. A forrásra kétféleképpen - regionális beruházási pályázatként, illetve csekély összegű támogatásként - lehet igényt benyújtani.

Harangozóné Vigh Ilona - főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal
“Augusztus 1-jétől szeptember 15-éig van lehetőség a pályázat beadására. És nyilván hogy munkahelyteremtés, bővítés, hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásának elősegítése, illetve a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatásának elősegítése a cél. Nagyon lényeges az, hogy egy munkavállalóra, illetve egy létszámbővítésre alapesetben másfél millió forint/fő támogatás adható. De ehhez további kiegészítő támogatások vehetők igénybe.”

Ha nyilvántartott álláskeresőt vesz fel a vállalkozás, plusz 400 ezer forintra számíthat, ha pedig az új munkaerő közfoglalkoztatott volt a felvétel előtti 12 hónapban, akkor a kiegészítő támogatás 800 ezer forint. Szintén plusz összeget kap az a foglalkoztató, aki hátrányos helyzetű térségben fejleszt. A pályázattal a gazdasági élet aránytalanságain is javítani kívánnak.

Kovács Vince - elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
“Vas megyében mindössze 125 középvállalkozás van. A kisvállalkozások száma több ezer. Itt elsősorban a pályázat azoknak tudna segíteni a létszámemelésből, fejlesztésekből adódóan, akik a kis- és középvállalkozások határa körül vannak, és ezáltal a megye gazdaságának az egyensúlytalansága javulhatna.”

A kamarai elnök úgy látja, a pályázatnak ideális folytatása lehetne egy technológia- és infrastruktúra-fejlesztésre irányuló lehetőség.

2017. augusztus 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében