Hírek

Munkahelyteremtő beruházások

2011. január 20., 14:07
Több a megrendelésük mint a válság előtt - ezt mondják a Szombathelyen működő multinacionális cégek helyi vezetői. A pályázati pénzeknek köszönhetően pedig több embert is foglalkoztatnak, mint korábban. Mindez a munkahelyteremtő beruházásoknak köszönhető.
Munkahelyteremtő beruházások

450 millió forintos állami támogatást nyert el még korábban 3 pályázaton a Szombathelyen működő EPCOS. A kondenzátorokat és alternatív energiához szükséges alkatrészeket gyártó cég legutóbb pedig egy infrastruktura-fejlesztést célzó pályázaton indult sikerrel.

Takács Balázs - ügyvezető igazgató, EPCOS Kft.
"A Csaba úti telepünkön 870 millió forintból egy 5000 négyzetméteres termelőcsarnokot építetünk, amelyhez 270 millió forintot nyertünk el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében."

Ettől a legóvatosabb becslés szerint is 10%-os emelkedést várnak a termelésben. A cég a pályzatban vállalta, hogy szombathelyi gyárában a következő 5 évben nemcsak megtartja 1600 fős dolgozói gárdáját, de 3-400 emberrel emeli is a munkavállalók létszámát. A cég elsősorban magasan képzett műszaki szakembereket, elektronikai mérnököket keres, de ilyet a képzés hiánya miatt a megyeszékhelyen keveset találnak. Ezért az Epcos vezetése felvette a kapcsolatot Szombathely vezetőivel. A két fél együttműködésének jele, hogy a közeljövőben újra tárgyalóasztalhoz ülnek elsősorban a szakemberek ingázása és az úthálózat, valamint a tömegközlekedés jobbítása érdekében.