Hírek

Munkát kaptak a hátrányos helyzetűek

2010. december 15., 18:05
Szombathely környékéről 10 hátrányos helyzetű ember kapott lehetőséget a Hálózat az Intergrációért Alapítvány jóvoltából, hogy újra közelebb kerüljön a munka világához.
Munkát kaptak a hátrányos helyzetűek

A Hálózat az Intergrációért Alapítvány azt tűzte ki célul, hogy 8 vasi és zalai térségben olyan programokat, képzéseket hozzon létre a hátrányos helyzetűek számára, mellyel segíthet a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésükben.


Planger Petra - esetmenedzser, Hálózat az Intergrációért Alapítvány
"A mi célcsoportunk inkább a tartós munkanélküliek, legfőképpen akik már 5 évnél régebben foglalkoztatottak, vagy teljesen inaktívak, nincsen kapcsolatuk munkaügyi szervekkel, szociális ellátó szolgálatokkal, tehát azok, akik a legjobban kiszorultak a társadalom perifériájára."


A szombathelyi térségben 10 falazó kőművest képeztek, akik ezzel OKJ-s szakképesítést kaptak. Szerdán az alapítvány a program keretében tartott szakmai napot, melyen Rodler Tamás a közfoglalkoztatás új rendszeréről tartott előadást a szociális szféra dolgozóinak. Az új támogatási renszer januárban lép életbe.


Rodler Tamás - főigazgató-helyettes, Nyd. Regionális Munkaügyi Központ
"Ebben a jelenlegi közcélú foglalkoztatás, közhasznú munka foglalkoztatás támogatást, országos közmunka programot egységesen közfoglalkoztatásnak nevezzük és a három csatorna helyett egy csatornán, munkaügyi szervezeten keresztül lehet a támogatáshoz hozzájutni."


Ezzel az önkormányzatok kikerülnek a közfoglalkoztatás támogatási rendszeréből. A szakmai napon szó esett még a Savaria-Rehab Team Kft. tapasztalatairól is. Az alapítvány programjában a tervezett 80 fő helyett összesen 106-an vettek részt eddig. Januártól újabb embereknek szeretnének segíteni az írás, olvasás és számolási készség elsajátításában, valamint kompetenciafejlesztő foglalkozásokat szerveznek.