Hírek

Nagy lépést tett az élvonalban maradás felé a Haladás labdarógócsapata

2018. május 08., 14:54

A szombathelyiek hátrányból fordítva nyertek 3:1-re a Puskás Akadémia ellen és továbbra is őrzik nyolcadik helyüket a tabellán.

Nagy lépést tett az élvonalban maradás felé a Haladás labdarógócsapata

Kifejezetten rosszul kezdődött a Haladás labdarúgócsapatának Puskás Akadémia elleni mérkőzése, ugyanis a vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést Henty sikeres büntetőjével. Szerencsére nagyon gyorsan jött az egyenlítés: Mészáros a 13. percben bombázott a felcsútiak hálójába. A mérkőzés a második félidő derekán pörgött fel ismét. A vasiak a 68. percben Wils, míg a 71. minutumban Williams révén is betaláltak, így 3:1-es vezetéssel mehettek bele a végjátékba. A hajrában ugyan Henty megszerezte saját maga és egyben csapat második találatát is, de ezzel csupán a 3:2-es végeredményt tudta beállítani.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A Puskás jó sorozatot tudhatott maga mögött. A mérkőzés számunkra nem kezdődött jól, hiszen büntetőből vezetést szereztek a vendégek, de sikerült egyenlítenünk. Amit a második félidőre megbeszéltünk, sikerült megvalósítanunk.”

A Puskás Akadémia ugyan két gólt is szerzett idegenben, ami általában elegendő a pontszerzéshez, ám ezúttal ez kevésnek bizonyult, ugyanis a felcsútiak védekezése Szombathelyen enyhe túlzással élve csődöt mondott.

Pintér Attila - vezetőedző, Puskás Akadémia FC
“1:0-nál voltak lehetőségeink. Volt két olyan lehetőségünk, hogy ha pontosabban vesszük át, akkor egy az egyben vezethetjük a kapusra. Nem sikerült. Csak saját magunkat hibáztathatjuk. Saját magunkat vertük meg, hiszen olyan gólokat kaptunk, ami nem volt mostanában ránk jellemző.”

Teljesen megérdemelt győzelmének köszönhetően a Haladás maradt a tabella nyolcadik helyén. A vasiak legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, mégpedig az aranyéremre hajtó Videoton vendégeként.