Hírek

Nagy tömegre számítanak a Jáki úti temetőben

2010. október 29., 15:39

Idén is nagy tömegre lehet számítani az ünnepi hétvégén a Jáki úti temető környékén. A forgalmi rendet az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan alakították ki. Reggel 7 és este 8 óra között tart nyitva a sírkert.

Nagy tömegre számítanak a Jáki úti temetőben

Már péntek délután is sokan keresték fel a Jáki úti temetőt, a Halottak Napi ünnepi hétvégén pedig rendkívüli tömegre számítanak. Sűrűbben járnak az autóbuszok, a Vasi Volán negyedóránként indítja a járatokat. A rendőrség már megkezdte a biztosítást, naponta 25 egyenruhás teljesít szolgálatot, hétfőn pedig 30-nál is többen segítenek a közlekedőknek. A sírkert vezetője azt mondja, a három nap alatt legalább százezer ember fordul meg a temetőben.

Sípos Zoltán - kegyeleti ágazatvezető, Vas Megyei Vagyonkezelő Kft.
"Arra kérnénk a lakókat, hogy lehetőleg a tömegközlekedést használják. Gondoljanak azokra, akik az ország töbi részéből érkeznek autóval a temetőbe. Mekik segítünk azzal, hogy mi szombathelyiek megpróbálunk tömegközlekedéssel jönni."


Az autósok idén is az egyirányúsított Jáki és az Alsóhegyi utakon érhetik el a temetőt, a buszok és a taxik a város felé is közlekedhetnek. A személygépkocsik a Nárai út felé és a temető mellett a Szent Gellért utca irányába hajthatnak ki. Idén is gondoltak az idősekre és a mozgásukban korlátozottakra. Mindhárom napon délelőtt 7 és 12 óra között lehet autóval behajtani a temetőbe a főbejáraton át, a kihajtáshoz a ravatal mögötti kaput nyitják ki.