Hírek

Nagy volt az érdeklődés az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján

2020. január 22., 14:24

Az intézmény az idén több új szakot is kínál. A rendezvényen a képzésekkel és a felvételi szabályokkal, aktualitásokkal ismerkedhettek meg a leendő hallgatók.

Nagy volt az érdeklődés az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján

Az egyetem folyosóját szépítik ezek az első éves hallgatók, ők a képalkotás szakot választották tavaly, amire idén is lehet jelentkezni. Ezen kívül sok területtel megismerkedhettek a leendő hallgatók a nyílt napon.

Németh István -  szombathelyi koordinációs rektorhelyettes, ELTE
“A társadalomtudomány keretében a gazdálkodástudományi terület jelenik meg ugyancsak a szakjaival, aztán a pedagógia és pszichológia szak keretében bemutatkozik a pszichológus képzés, de a sporttudományi képzések is, és az informatika kar keretében a  műszaki, informatikai képzések.”

Az egyetem múltjának köszönhetően, most is tanárképzés a legnépszerűbb, ezt követi a mérnökképzés. De elhangzott, nem a diploma a lényeg, hanem olyan tudás, ami értékes.

“Ha rendelkeztek valamilyen speciális tudással, amit mi tudunk adni nektek, akkor az életetek végéig biztonságban vagytok!”

Nagy az érdeklődés az újonnan induló képzések iránt, mint a turizmus és vendéglátás vagy a pszichológia szak.

Pachner Orsolya - egyetemi adjunktus, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
“Ez egy alapképzés egyenlőre, csak nappali formában indul, és reméljük, hogy felmenő rendszerben már  mesterképzést is tudunk indítani, mire végeznek, az első évfolyam.”

A szombathelyi képzés egyik nagy előnye, hogy a kisebb létszámmal színvolasabb lehet az oktatás.

Akit az informatika érdekel, annak sem kell a fővárosba mennie.

Sebők Mátyás
“Igen, mert ezt a képzést itt megadják Szombathelyen, amit Pesten is, és szerintem ez egy nagyon jó dolog itt a szombathelyi fiatalok számára, hogy nem kell elmenniük más helyre tanulni. ”

Az intézmény kollégiumi férőhelyet biztosít, és más hallgatóbarát szolgáltatást is nyújt.  

Németh Péter - vezető, tanulmányi hivatal, ELTE SEK
“Esélyegyenlőségi koordinátorok dolgoznak az intézményben, és a tanszékeken, illetve a központi igazgatási irodákban is a kollégák mindenféle segítséget megadnak a hallgatóknak.”

A felvételizőknek február 15-éig van lehetőségük eldönteni, melyik szakra adják le jelentkezésüket.