Hírek

Nagygyűlést tartott az Éljen Szombathely! Egyesület

2019. augusztus 30., 13:56

A közlekedési káosz megszüntetése, a környezetbarát és mindenki számára jól használható tömegközlekedés létrehozása, új parkolók és játszóterek, nyugdíjas otthon építése, valamint ingyenes wifi biztosítása is szerepel az Éljen Szombathely! választási szövetség programjában. Az elképzeléseket csütörtökön nagygyűlésen mutatták be a szombathelyieknek.

Nagygyűlést tartott az Éljen Szombathely! Egyesület

A Savaria Mozi nagytermében az időközi választást nyert László Győző, a Derkovits városrész déli területének képviselője köszöntötte az érdeklődőket, és sorolta az Éljen Szombathely! Választási Szövetség eddig elért eredményeit a Derkovits déli városrész képviselője, László Győző.

László Győző – önkormányzati képviselő, ÉSZ
„Megalkottuk az új költségvetést, amely úgy gondoljuk, hogy az emberek érdekeit szolgálja. Megdupláztuk az útfelújításokra szánt összegeket, épülnek a járdák. 8.44 külön alapot képeztünk a játszótér felújítások és -építések számára.”

Majd a választási szövetség jelöltjeit egyesével szólította színre. Elhangzott: a jó csapat élére megfelelő vezető kell.

Nemény András frakcióvezető, az Éljen Szombathely! Választási szövetség polgármester jelölje számba vette mindazokat a területeket, ahol változásokat terveznek. Kiemelte, hogy a lakossággal közösen szeretnék megteremteni a minőségi életet, a holnap városát.

Nemény András – polgármesterjelölt, Éljen Szombathely!
„Az utak, a járdák, a parkok, nincs elég parkoló, nincs elég fa, még csatorna rendszer sincs a város jelentős részén. Tehát rengeteg számba veendő feladat van, amit úgy képzelünk megvalósítani, hogy a lakosságot bevonjuk. Együtt határozzuk meg, hogy mi legyen a sorrend, és utána számon kérhető lesz, hogy mikor mit teljesítünk belőle.”

A jelenlegi forgalmi káosz megszüntetésének érdekében átfogó közlekedési koncepció készítettek, A tömegközlekedés is reformra szorul. Cél a játszóterek felújítása, újak építése, nyugdíjas otthonok létesítése. Átgondolt városrendezési terv megalkotására, valamint felelős városi főépítészre, főmérnökre van szükség - a minőségi élet minden alappillérét számba vette a polgármesterjelölt. Visszaállítják az óvodákban az ingyenes angol oktatást, napközit indítanak, egyetemi ösztöndíjakat alapítanak. Az egész városban elérhetővé tennék a szabad Wifit, valamint kifejlesztettek egy alkalmazást, melyen keresztül a polgárok jelezhetik a problémákat, és visszajelzést is kaphatnak annak megoldásáról. Nemény András hangsúlyozta, hogy a költségvetés átcsoportosításával, a pazarlások megszüntetésével, sikeres pályázatokkal és összefogással elérhető, hogy Szombathely tiszta, rendezett, virágzó város legyen.