Hírek

Nagyon fontos mérkőzést veszített el a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2018. március 12., 15:06

A szombathelyiek a sereghajó Mezőkövesd otthonában kaptak ki 2:1-re, így nem  tudtak lépéselőnyt szerezni a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

Nagyon fontos mérkőzést veszített el a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Kifejezetten unalmas első félidőt produkált a két csapat Mezőkövesden, szinte csak Bognár életerős lövését lehetett feljegyezni. A 49. percben viszont már egy óriási szombathelyi ziccert láthattak a szurkolók, ám Iszlai kapitális hibája után Kovács nem tudott a hálóba találni. Cseri viszont az 58. percben már sokkal jobban célzott, amikor Vadnai átadását követően kilőtte Király kapujának bal alsó sarkát. A Haladás a bekapott gól után alaposan rákapcsolt és Wils közeli fejesének köszönhetően az egyenlítés is összejött. A 2:1-es végeredményt Koszta állította be a 78. percben, így a hazaiak nyerték a kiesési rangadót.  

Tóth László - vezetőedző, Mezőkövesd
“Talán az első ilyen alkalom, hogy egy 50-50-es mérkőzésből mi kerülünk ki jobban. Ez nagyon pozitív a jövőre nézve. Nem beszélve arról, hogy tegnap azért átnéztem ezt a 12 csapatos bajnokságot és nem véletlen, hogy ilyen mérkőzések vannak. Ennél a 12 csapatnál nem számít a helyezés és a pályaválasztás joga sem mindig érvényesül.”

A szombathelyiek az Újpest elleni derbit követően ismét egy nyerhető idegenbeli mérkőzést veszítettek el. Michal Hipp együttese újfent kihagyta a találkozó első nagy ziccerét, és ez most is megbosszulta magát.  

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Kiegyenlített mérkőzést láthattunk, amit a helyzetkihasználás döntött el. Nagyon fontos volt, hogy melyik csapat szerzi az első gólt. Mi ziccert hibáztunk, míg a hazaiak gólt lőttek.”

A Haladás veresége miatt visszacsúszott a tabella 10. helyére, ráadásul pontszámban a sereghajtó  Mezőkövesd is beérte a vasaikat. Halmosiék legközelebb szombaton a Budapest Honvéd otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.