Hírek

Nagyszabású útfelújítási programot dolgozott ki a városvezetés az idei évre

2024. január 19., 22:50

Nagyszabású útfelújítási programot dolgozott ki a városvezetés az idei évre - jelentette be közösségi oldalán Nemény András polgármester tegnap délután. 800 millió forint önkormányzati forrásból összesen 9 rossz állapotú utca és útszakasz újul meg a városban.

Nagyszabású útfelújítási programot dolgozott ki a városvezetés az idei évre

Joggal bosszantja a közlekedőket a város rossz állapotú úthálózata. Sok esetben tengelytörést kockáztat az, aki a kátyúkkal szabdalt utakon nem megfelelő sebességgel, kellő körültekintés nélkül autózik. A méltatlan helyzeten változtatni kell, ezt a városvezetés is felismerte: éppen egy évvel ezelőtt jelentős útfelújítási programot jelentett be a polgármester, amelynek keretében öt helyszínen fejlesztettek zsúfolt csomópontokat - körforgalmak épültek, burkolatok újultak meg. Nem sokkal korábban belügyminisztériumi támogatással újítottak fel négy forgalmas utcát, tavaly év végén pedig projekt-maradványösszegből további három utcát hoztak rendbe. A munka idén tovább folytatódik - közölte a jó hírt közösségi oldalán a polgármester.

Nemény András - polgármester

"Az idei évben egy igen jelentős útfelújítási programot dolgoztunk ki, ennek az előterjesztése van a kezemben. 800 millió forint önkormányzati forrást fogunk fordítani az útjainkra."

Megújul az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakasza, a Bárdos Alice utca, a Bartók Béla körút a Paragvári és Hazatius Ferenc utcai kereszteződés között, a Bocskai István körút, a Brenner Tóbiás körút Kálvária és Nárai utcák közötti szakasza, a Csaba utca, a dr. István Lajos körút, a Kenderesi utca a Bartók Béla körút és a Kárpáti Kelemen utca között, valamint a Rumi út a Pásztor utcai kereszteződéstől a 86-os főútig.

Nemény András - polgármester

"Tudom, hogy még nagyon sok rossz állapotú utca van Szombathelyen, és a kátyúzás csak ideiglenes megoldást ad. Magam is a teljes útfelújításban hiszek, ezt tettük a múltban is, és ezt fogjuk tenni most is, olyan nagyságrendű önkormányzati forrásból, amire eddig még nem volt példa."

A már elnyert európai uniós forrásokból is további utcákat újítanak fel a jövőben - ígérte a polgármester.