Hírek

Nagyszerű eredmények születtek a 12. Németh Pál Emléknapon

2020. július 28., 14:24

Doma Benedek második helyre dobta magát a junior világranglistán.

Nagyszerű eredmények születtek a 12. Németh Pál Emléknapon

A hétvégén 12. alkalommal rendezték a Németh Pál Emléknapot a Sugár úti Atlékai Centrumban, ahol a 2009-ben elhunyt legendára, Szombathely díszpolgárára, a szombathelyi Dobó SE alapítójára emlékeztek a résztvevő versenyzők.

Németh László - edző, Dobó SE
“Ez édesapám napja, az egész cég rajta keresztül ment, a Dobó SE. Nagyon örülök, hogy több helyről is jönnek versenyzők, szurkolók és nézők is jönnek. Emlékeznek apura. Nagyon örültem, hogy minden flottul működött.”

Szombaton délután az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz és a kilátogató nézőkhöz. A főverseny bemelegítése, és első szakasza is szakadó esőben zajlott, ennek ellenére nagyszerű dobások születtek az emléknapon.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Kicsit megijedtünk, mert nagyon esett az eső előtte nap, meg még délelőtt is, aztán szerencsére olyan idő lett délutánra, hogy lehetett versenyezni. Ugyan a nagyok versenyére ráijesztett, de nagyon jól helyt álltak. Nem csak a dobószerekkel, hanem az elemekkel is megküzdöttek és egészen kiváló eredmények is születtek.”

Az olimpiai kvótás Halász Bence zsinórban negyedik versenyét zárta 78 méter feletti dobással, de a legkiválóbb eredményt a Dobó SE ifjú kalapácsvetője, Doma Benedek érte el. Az U20-as versenyző több mint öt métert javított az egyéni csúcsán: 77.36 méterre repítette a 6 kg-os kalapácsot, amivel a junior világranglista második helyére ugrott.

Doma Benedek - versenyző, Dobó SE
“Vártam már az egyéni csúcsra, mert egész jó edzések vannak a hátam mögött, meg mindenféle sérülés is elkerült szerencsére az utóbbi időben. 74-75 méterre számítottam titkon, az hogy a 77 kicsúszik még számomra is meglepő volt, főleg elsőre. Abban a dobásban szerintem minden benne volt, szerintem életem legjobb dobása volt, technikailag és sebességre is.”

A Dobó Se versenyzői legközelebb szombaton, a Budapest Bajnokságon lépnek dobókörbe.