Hírek

Napokon belül elkezdődik a Déméter utcai buszmegálló felújítása a Minerva-lakóparkban

2024. március 05., 21:52

Napokon belül elkezdődik a Déméter utcai buszmegálló felújítása a Minerva-lakóparkban. A kényelmesebb, biztonságosabb használhatóság érdekében meghosszabbítják a peront, cserélik a szegélyköveket, és egy szakaszon betonlapos járdát építenek.

Napokon belül elkezdődik a Déméter utcai buszmegálló felújítása a Minerva-lakóparkban

A Béke téri csapadékvíz-elvezetés mellett újabb probléma oldódik meg a városrészen, a héten elkezdődik a Minerva-lakóparkban lévő buszmegálló felújítása - jelentette be Facebook-videójában László Győző alpolgármester, a körzet képviselő-jelöltje.

Meghosszabbítják a megállót, kiépítik a leszállóperont, cserélik a szegélyköveket, és a buszmegállót betonlapos járdával összekötik a közeli áruházhoz vezető járdaszakasszal.

Horváth Gábor, a körzet képviselője eljuttatta szerkesztőségünknek az ezzel kapcsolatos leveleket, amelyeket korábban a Polgármesteri Hivatalnak küldött. A használaton kívüli megállót 2022 januárjában nyitották újra, azóta itt is megáll a 30Y járat. A képviselő az első levelet az év áprilisában írta a városüzemeltetési osztálynak a buszmegálló felújításának szükségességéről, majd tavaly februárban újabb megkeresést küldött. A tavalyi költségvetésben 6 millió forintot különítettek el buszmegállók felújítására, de végül a Déméter utcai megálló rendbetétele a SZOVA munkatervében az idei évre csúszott. A képviselő kérésére tavaly decemberben a leszálló sziget melletti területet zúzalékkal feltöltötték. A felújítás napokon belül elkezdődik.