Hírek

Navracsics Tibor Szombathelyen

2011. január 31., 17:21
A január 3-ai nyitás óta több mint 400-an keresték fel a Hunyadi úti kormányablakot ügyes-bajos dolgaikkal az állampolgárok. Ma Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter rövid látogatást tett Szombathelyen és megismerkedett az Ügyfélszolgálati Iroda eddigi munkájával, dolgozóival.
Navracsics Tibor Szombathelyen
A miniszteri látogatás alatt sem szünetelt az ügyfélfogadás. Míg korábban főleg munkaidőben keresték fel az ügyfelek a kormányablakot, az utóbbi időben már érkeznek a 20 órai zárás előtt is. Jelenleg 29 témában lehet a tisztviselőktől felvilágosítást kérni, de szinte nincs olyan ügy, amelyben ne tudnának segíteni.
Navracsics Tibor kifejtette, országosan kedvező a fogadtatása az év eleje óta működő kormányablakoknak. Jelenleg párhuzamosan működnek a többi igazgatási szerv irodáival, de később az integrált ügyfélszolgálatok elterjedésével ezt fokozatosan fel lehet majd számolni.
A közeljövőben újabb feladatokat kapnak az irodák, a kedvezményes honosítás mellett ingyenes jogi tanácsadás is lesz a kormányablakokban. 2013 elejétől várható nagyobb változás, addigra a kisvárosokban is elérhető lesz a szolgáltatás.