Hírek

NBI-es újonccal játszott felkészülési meccset az átalakuló Hali

2019. július 22., 19:37

Már csak 11 nap van hátra a 2019-2020-as NB II-es labdarúgó bajnokság kezdetéig. A felkészülés hajrájában a Haladás az NB I-es újonc Kaposvárt látta vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban. Mindeközben zajlik a Szombathelyi Haladás Kft. átvétele.

NBI-es újonccal játszott felkészülési meccset az átalakuló Hali

Mintegy 500-an gyűltek össze a Haladás Kaposvár elleni edzőmérkőzésén. (11:48-) A hazaiaktól Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott sérülés miatt. A szombathelyiek agilisan, dinamikusan szövögették támadásaikat, a somogyiak csak elvétve jutottak el a vasi kapuig. (19:04-) Ám a vezetést mégis a Waltner-legénység szerezte meg: a 32. percben egy bal oldali szögletet a volt szombathelyi Szakály Attila hét méterről a bal sarokba fejelt. Szünet után sort cserélt Supka Attila, és a fiatalok többszöri nekifutásra (26:56- csak tábla!) 5 perccel a találkozó vége előtt bevették a Kaposvár kapuját. (27:11-) A 87. percben jött a slusszpoén: Petró jobb oldali beadását Tamás nyolc méterről a jobb sarokba helyezte, kialakítva ezzel a 2:1-es végeredményt.

Supka Attila - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"A hét elején elég keményen dolgoztunk, a tegnapi és a mai nap szólt arról, tegnap délután és ma délelőtt edzettünk egyet. Taktikai  részt vettük át, azokat a dolgokat, amiket védekezésben, támadásban látni szeretnénk. Ebből a mérkőzés folyamán elég sok mindent visszaláttunk, a rögzített helyzeteket átvettük, úgy nézem, hogy a védekező az nem úgy sikerült, mert gólt kaptunk belőle, de a támadó rész az rendben volt."

A Kaposvár nagy meglepetésre végzett az előző idényben az NB II második helyén, kiharcolva ezzel az NB I-es indulási jogot. A somogyiak célja idén a biztos bentmaradás. Az edzőmérkőzésen az osztálykülönbség csak papíron mutatkozott meg, a pályán ebből semmit sem lehetett tapasztalni.

Szakály Attila - játékos, Kaposvári Rákóczi FC
"Most igazoltunk pár játékost, a mai meccsen elég fáradtan mozgott a csapat, szerdán mi játszottunk a Kisvárdával edzőmeccset, ez volt a második, úgyhogy azért ez látszott a játékunkon, de reméljük azért még jobb lesz."

A Haladás hétfőn 18 órakor az ausztriai Linzben a török elsőosztályú, az Európa-ligában induló Trabzonspor ellen vív felkészülési mérkőzést. Mindeközben a Haladás VSE elnöksége péntek délelőtti ülésén határozatban erősítette meg, hogy a sportegyesület továbbra is nyitott a jelenlegi többségi tulajdonos üzletrészének ajándékozás útján történő átvételére. Ugyanakkor a testület rögzítette, hogy a tranzakció előfeltétele a Szombathelyi Haladás Kft. teljes pénzügyi és jogi átvilágítása, valamint az átvételhez, illetve a kft. működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközök biztosítása.