MNB - 2
MNB

Hírek

"Ne zárják be a Szent-Györgyi Albert Középiskolát"

2011. április 08., 16:17
Ne zárják be a Szent-Györgyi Albert Középiskolát - ezt kérik a város vezetőitől a szocialista párt országgyűlési képviselői. Ipkovich György és Nemény András szerint inkább tovább kellene szélesíteni az iskola képzési rendszerét. A képviselők szerint fontos lenne összehangolni a Szent-Györgyiben folyó oktatást a PTE egészségügyi felsőfokú képzéseivel.
Ne zárják be a Szent-Györgyi Albert Középiskolát

Az oktatás területén rendszerben kellene gondolkodni és nem intézményekben, mondta Ipkovich György. Az országgyűlési képviselő szerint fontos lenne, hogy a városban működő felsőoktatási intézmények képzéseit, igényeit is figyelembe vegyék az oktatási rendszer kialakításakor.  A városban hagyománya van az egészségügyi képzésnek és a jól képzett egészségügyi és szociális szakemberek keresettek a munkaerőpiacon, biztos az elhelyezkedésük. Három követelése van a szocialistáknak a város vezetői felé.

Dr. Ipkovich György, országgyűlési képviselő - MSZP
"Ne szüntesse meg a Szent-Györgyi Szakközépiskolát. Kettő: a képzési rendszerét színesítse, bővítse, az egészségügyi szakképzés számos területére szélesítse ki. 3.: Folytassák a megkezdett egyeztetéseket és a képzéseket hangolják össze a felsőfokú intézménnyel. "


A Szent-Györgyi Iskola személyiségközpontú intézmény, mondta Nemény András, ahol nyitott személyiségű gyerekeket nevelnek. A politikus elmondta:  még nincs véglegesen elfogadott országos oktatási koncepció. Amíg ez nem születik meg, jobb lenne inkább várni  az átalakításokkal. A szombathelyi iskolákért pedig országos szinten is lobbizni kellene.