Hírek

Négy érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói Moszkvában

2013. február 13., 19:03

Németh Zsuzsanna és Gál Enikő egyaránt egy-egy első és harmadik helyezést ért a nemzetközi verseny rendkívül erős mezőnyében.

Négy érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói Moszkvában

Második alkalommal vettek részt a  Leo Karate-do SE versenyzői a moszvai nemzetközi erőfelmérőn, melyen összesen 10 ország 400 sportolója lépett tatamira. A több napos program keretében ezúttal a Németh Zsuzsannából, Gál Enikőből és Gál Róbertből álló szombathelyi  mini küldöttségnek egy kis városnézésre is volt lehetősége.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
"Teljes mértékben új értelmet nyert számomra a sokan vannak, mint az oroszok összetétel, mert  valóban rengetegen vannak. Hihetetlenül sok épületet láttam, ami szép és óriási. Tényleg sok a nevezetesség. Az edzőmék már tavaly voltak ott, így ők már rutinosan mozogtak és a színe-javát megmutatták."

A viadalon  a két vasi karatéka a felnőttek versenyében  indulhatott, melyet súlycsoportbontás nélkül rendeztek meg. Németh Zsuzsanna végül  megnyerte a küzdelmet és a formagyakorlatban a harmadik helyen végzett. Gál Enikő ennek pontosan a fordítottjával zárt: győzött a formagyakorlatban és bronzérmes lett a küzdelemben.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
"Nagyon erős volt a mezőny és nagyon jól volt megrendezve az egész verseny. Pörgött. Kiváló volt  a szervezés és a vendégszeretet is. Tavaly már sikerült nekem 2 aranyérmet is nyernem, így már ismertek, de újra kellemes meglepetést okoztunk.

A moszkvai versenyen rendkívül népes és erős mezőny jött össze: több nemzetközi és orosz klasszis volt az indulók között. A két szombathelyi sportoló négy érme így még inkább értékesnek mondható.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
"Hála Istennek elég jól tudták hozni a formájukat. Kis hibáktól eltekintve, mert azok mindig előfordulnak. Szerintem olyan versenyző nincs is, aki ne hibázna közben. De összességében nagyon jó formát tudtak hozni egy nagyon erős mezőnyben."

A Leo Karate-do SE szinte valamennyi sportolója  indul hétvégén a szombathelyi Sakura-kupán, majd a klub élversenyzői Szlovákiába utaznak nemzetközi edzőtáborba.