MNB - 2
MNB

Hírek

Négy éve működik az adománybolt a 11-es Huszár úton

2019. július 18., 21:24

Az üzletbe bárki bevihet hasznos holmikat, amiket aztán kedvező áron megvásárolhatnak a rászorulók. A bevételt jótékony célra fordítja az üzemeltető alapítvány.

Négy éve működik az adománybolt a 11-es Huszár úton

Soha sem üres a 11-es Huszár úti közösségi bolt, (02.42-) ez a hölgy sem először tér be. Mindig a szezonális holmit keresi, most a nyári ruhák között válogat.

“nézd csak, aranyos, mekkora? szerintem jó rád.”

Sokan vannak, akik évek óta törzsvásárlók itt.

Kiss-Borhy Zsuzsa
“Három gyermekünk van, nekik szoktam nagyon sok mindent vásárolni, például iskolakezdéskor. Aztán édesanyámnak szoktam vásárolni nagyon sok mindent, hogyha szüksége van rá. Meg saját részre is azért, szoktam kincseket találni.”

Az üzletbe bárki hozhat adományt, mi is vittünk. Az árura címke kerül, és már lehet is vinni. Nyáron többek között strandfelszerelésre és tanszerekre van szükség, de bárminek örülnek, aminek valaki hasznát veszi majd.

Nagy Istvánné - alkalmazott
“Mindenféle ember jön, tehát a gyűjtőtől, a jajj most hallottam, és állítólag tök jó, és csak bejön körülnézni. Meg a kis pénzű emberek is jönnek, mert a mi áraink azért olcsóbbak, mint a városban bármely bolt, és jó minőségű holmit tud magának vásárolni mindenki, aki szeretne.”

A 2015 óta nyitva lévő Charity Shop egy közösségibolt-hálózat tagja, a PontMás alapítvány azonban csak néhány hónapja vette át az üzemeltetést. Az autista gyermekek érdekében dolgozó szervezet ezzel nemcsak bevételt gyűjt a céljai megvalósításához, hanem munkahelyet is biztosít több érintett szülőnek.

Pohánka Edit - elnök, PontMás Alapítvány
“Könyvválasztékunk óriási, használati tárgyak, dísztárgyaktól elkezdve, nagyon sokféle holmi található az üzletünkben, és ezekhez lehet nagyon olcsón hozzájutni, jó minőségben. Magának is kedvez, aki itt vásárol, illetve a közösségért is tesz. Ez a közösségi bolt lényege.”

Stábunk nemcsak hozott, hanem vitt is, mi így támogattuk a jó ügyet. A szombathelyi önkormányzat ingyen biztosítja a helyiséget, ezzel segít. A bevételt az alapítvány az autizmussal érintett családokra fordítja.