MNB
MNB - 2

Hírek

Negyedmilliárdos bölcsődefelújítások

2018. május 17., 14:56

Több mint 250 millió forintnyi pályázati forrásból újul meg Szombathely három bölcsődéje. A program célja, hogy javuljanak a kisgyermekek ellátásának feltételei és a demográfiai mutatók. A városvezetők a Bokréta Bölcsődében jártak.

Negyedmilliárdos bölcsődefelújítások

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek a Bokréta Bölcsőde felújításán. A pavilonszerű épületben új, központi bejáratot alakítottak ki, akadálymentesítették a házat, kicserélik a telken található  csatornarendszert és energetikailag korszerűsítik a házat.

Takács Ferenc – ügyvezető, TAKÉP 2000 Kft.
„Tetőszigetelés és a homlokzatnak – ez van most folyamatban – a rögzítése, dűberezése – amivel most kicsit leálltunk, hogy zajt ne okozzunk. Amúgy is úgy van megállapodás, hogy déltől 3 óráig zajos tevékenységet nem folytathatunk. Úgy ütemezzük mindig a munkát, hogy ne zavarjuk a gyerekek pihenését.”

A kicsik legnagyobb örömére plusz önkormányzati forrásból a teraszok is megújulnak, megszüntetik a balesetveszélyes szintkülönbségeket és a mai kor igényeinek megfelelő napellenzőket szerelnek fel. Az udvarra új játékok kerülnek.

Pósfainé Sebestyén Bianka – intézményvezető, Egyesített bölcsődei Intézmény
„Eszközbeszerzést is tartalmaz ez a pályázat, ami a kültéri játékokra vonatkozik. Így a bölcsőde udvarának teljes játékkészlete megújul és telepített, szabványos játékok kerülnek elhelyezésre, természetesen 3 év alatti gyerekekre specifikusan.”

A 76 millió forintból megvalósuló beruházás része annak a pályázatnak, amelyet a munkába állást segítő intézmények fejlesztésére hirdettek meg. 2018 a családok éve. A cél, hogy javuljon a demográfiai helyzet - mondta a bejáráson a polgármester.

Puskás Tivadar – polgármester
„Boldog vagyok és örülök, hogy Szombathely ismételten fejlődik és a Szombathelyen lévő piciny gyerekeknek a körülményeit, lehetőségeit szebbé meg jobbá tesszük. Remélem a gyermekvállalási kedvet pedig emelni fogjuk.”

Szombathely három bölcsődéjében összesen 220 férőhely újul meg. A munkálatok várhatóan augusztus 20-ig tartanak.