Hírek

Nehéz helyzetben a Styl

2018. március 09., 12:29

A Styl Fashion Kft. ügyvezetője arról értesítette a város vezetését, hogy a cég működésével kapcsolatban nehézségek várhatók. Az önkormányzata korábban minden segítséget megadott a cég működőképességének fenntartásához. A Magyar Állam 2015-ban 1 milliárd 475 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást, míg az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként 2017 februárjában 120 millió forint, majd novemberben 30 millió forint összegű tagi kölcsönt nyújtott a társaság részére.

A társaság ügyvezetése által közölt pénzügyi helyzetre tekintettel a kft. működőképességének megtartása, a munkahelyek megőrzése érdekében – Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárására – az állam 2018 februárjában további pénzügyi segítséget kívánt nyújtani. Erre tekintettel a közgyűlés februárban további 50 millió forint tagi kölcsön biztosításáról döntött. De a tulajdonostársak a segítséget visszautasították, a kölcsönszerződést az ügyvezető nem írta alá.

PUSKÁS TIVADAR polgármester
A kialakult helyzetben a dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében én azt ajánlom ismételten, hogy Szombathely Megyei Jogú Város az előbb említett összeget ismét felajánlja a Stylnek. És azt kívánom vagy azt kérem, hogy a tulajdonostársak a tulajdon arányának megfelelően ehhez járuljanak hozzá.