Hírek

Nehéz mérkőzés vár hétvégén a listavezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiára

2024. január 26., 22:23

Nehéz mérkőzés vár hétvégén a listavezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiára: Vida Gergő tanítványai a feljutást érő helyekre pályázó Esztergomi Vitézek otthonában vendégeskednek. A szombathelyiek számára a veretlenség megőrzése a cél, míg a hazaiaknak a pontkülönbség csökkentése miatt szeretnének nyerni.

Nehéz mérkőzés vár hétvégén a listavezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiára

Kiváló formában van az SZKKA együttese. Az NB I/B-s bajnokság listavezetője legutóbb Orosházán aratott győzelmet - ez volt zsinórban a tizenötödik megnyert találkozója. 550 dobott gól szerepel a csapat neve mellett, védekezésben is átlagon felülit nyújtanak a játékosok. A folyamatos jó teljesítménynek köszönhetően egyre inkább elérhetőnek tűnnek a feljutásról szőtt álmok. A feladat azonban nehezebb, hiszen a bajnokság féltávját követően valamennyi rivális már az SZKKA skalpjára vadászik, de a szakmai stáb nem erre koncentrál.

Vida Gergő - vezetőedző, SZKKA
- Ez egy nagyon jó helyzet. A tematikánk, amit kérdeztél az nagyon egyszerű. Hétről-hétre készülünk, nem nézünk nagyon előre, tehát mindig csak az adott heti feladattal foglalkozunk. Van egy jól bevált metodikánk az edzésekben és azt követjük hétről-hétre. Nyilván azért néha bele kell változtatni, hiszen nem minden héten vannak mérkőzések. Akkor a cél mindig ugye a képességek fejlesztése. Ez egy nagyon sok meccses bajnokság, ugye 30 mérkőzéssel fogjuk abszolválni.

Hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár a szombathelyi kézis lányokra.: szombaton idegenben gyarapíthatja pontjai számát a csapat. Az Esztergomi Vitézek a tabella második helyén állnak, két vereséggel. Ha az SZKKA újra legyőzné nagy riválisát, hat pontra növelheti előnyét, ami sokat érhet a tavaszi hadjárat során. Az Esztergom - SZKKA találkozót szombaton 16 órakor rendezik a Suzuki Arénában.