Hírek

Nem figyelik folyamatosan a kamerákat

2011. január 19., 12:19

Nem tudják napi 24 órában nyomon követni a szombathelyi térfigyelő kamerák képét a rendőrségnél, nincs rá kapacitás. Arról is volt szó, hogy a közterületfelügyelet veszi át ezeket a feladatokat. Kapacitás azonban ott sincs erre.  

Nem figyelik folyamatosan a kamerákat

A belvárosban 7 térfigyelő kamera működik, mely a nap 24 órájában rögzíti a felvett képet. Ebből négy fix kamera, a többi pedig 360 fokban mozgatható. A kamerarendszer a "Szombathely Közbiztonságáért Közalapítvány" tulajdona, de a rendőrség működteti.

Kovács Nikolett - r.főhadnagy, Szombathelyi Rendőrkapitányság
"A kamerarendszer megfelelően működik, bár a mai napig fejlesztés alatt áll. Több esetben segítette már a munkánkat mint gépkocsifeltörések, lopások, illetve garázdaságok felderítésében. Jól használható tömegrendezvényeken rendbontók kiszűrésére, bűnmegelőzésben és bűncselekmények felderítésében is."

A térfigyelő kamerarendszert bővítené a város, a tervek szerint elsőként a Berzsenyi tér, a Március 15. tér, illetve a Savaria Mozi irányába. Erre még tavaly elkülönítettek 25 millió forintot. A pénz felhasználásáról a közalapítvány kuratóriuma dönthet majd. Mivel a szervezet épp újjáalakulás alatt van, erre még pár hónapot várni kell. Egy másik pályázat segítségével pedig újabb frekventált helyeken, szórakozóhelyek környékén is kiépíthetik a rendszert. Erről jövő héten dönthet a bűnmegelőzési bizottság