Hírek

Nem jutott tovább a Falco a BL-ben

2021. január 20., 16:26

Sorsdöntő meccset bukott el a Falco. A sárga-feketék izgalmas mérkőzést játszottak az orosz Novgorod vendégeként, de végül öt ponttal kikaptak, így nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből.

 

Nem jutott tovább a Falco a BL-ben

Egyszerű volt a képlet a Falco számára az orosz Nyizsnyij Novgorod vendégeként. Ha a sárga-feketék nyernek idegenben, akkor történelmi tettet végrehajtva továbbjutnak csoportjukból a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapat közé.

A sorsdöntő meccs viszont nem volt ilyen egyszerű. Idegesen, sok hibával kezdett a feketemezes Falco, a Novgorod az első félidőben magabiztos, 10 pontos előnyt harcolt ki a nagyszünetre. 0:47 - A harmadik negyedben remek játékkal fordított a magyar bajnok, de az oroszok jól reagáltak és ezzel a szép zsákolással gyorsan visszavették a vezetést.

Rémálomszerűen indult a zárófelvonás a Falco számára. A Novgorod elképesztő tűzijátékot rendezett a triplavonalon túlról, miközben a szombathelyiek csak szenvedtek. A vajkezű oroszok zsinórban öt hárompontost bevágtak és a negyed közepére 10 fölé növelték a különbséget.

A sárga-feketék azonban nem adták fel és egy nagy rohammal feljöttek a hajrára. Bruinsma triplája után 4.8 másodperccel a vége előtt már csak 2 pont volt a Falco hátránya, de aztán az oroszok a büntetőknél nem hibáztak, így eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás sorsa is. A végeredmény Novgorod-Falco 73-68.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco KC Szombathely
“Idegesen kezdtünk, de a harmadik negyedben feljöttünk, átvettük a vezetést és kedvező pozícióból vártuk a folytatást. Az utolsó negyed első három perce eldöntötte a találkozót, öt hárompontost kaptunk zsinórban. A másik dolog, hogy 16 támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, egy ilyen mérkőzésen ez túl sok. Ez a két tényező döntött, ilyen egyszerű a történet.”

A Falco a hétvégén a Kaposvár vendégeként lép pályára a magyar bajnokságban.