MNB - 2
MNB

Hírek

Nem kell unatkozniuk a gyerekeknek

2014. július 30., 19:52

A nyár valamennyi napjára kínálnak programot a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei azoknak a diákoknak, akik otthon töltik a vakációt. A Derkovits-lakótelep egyik leglátogatottabb játszóterén játékos foglalkozások, előadások várják az unatkozó gyerekeket.

Nem kell unatkozniuk a gyerekeknek

Tizenöt évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a programot, hogy jó példát mutassanak a gyerekeknek. Az elmúlt egy évtizedben a cél semmit sem változott. Idén Horváth Nikoletta nem látó blogíró mesélt a fiataloknak. Azt vallja, kellő vidámsággal kell hozzáállni az élet dolgaihoz.

Horváth Nikoletta blogíró
„Nekem nagyon ritka betegségem van, amivel együtt kell élnem. Nem látom másként a kiutat, ha egy sarokban zokognék és morzsolgatnám a könnycseppjeimet, akkor sem lenne egy fikarcnyival sem jobb. Úgyhogy én ezt az utat választottam.”

Középiskolás és egyetemista önkéntesek vállalták, hogy a nyári szünidőben foglalkoznak a gyerekekkel.

Óvári Tamás önkéntes, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
„Idén 10. éve veszek részt a Máltaiak programjában, a Csellengők programban, melynek lényege, hogy a játszótéren játszó gyerekekhez lejöjjünk, és az ő nyári szabadidejüket, a mennyiségi időt minőségi idővé alakítsuk át.”

Naponta 15-20 általános- és középiskolás vesz részt a programokon.

Majthény Gábor
„Moziba szoktunk járni, pizzázni, szoktunk kártyázni, sakkozni, rajzolni.”

Örkényi Dávid
„Azért szoktam ide lejönni, hogy a haverokkal legyek, meg focizni szoktunk, meg sokat beszélgetünk így egymással.”

A Csellengők program ebben az évben is az önkormányzat támogatásával, és a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak segítségével valósult meg.