MNB
MNB - 2

Hírek

Nem sikerült jól a Haladás női röplabdacsapatnak teremavató mérkőzése

2017. december 07., 16:15

A szombathelyiek sima 3:0-ás vereséget szenvedtek a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Nyíregyháza együttesétől.

Nem sikerült jól a Haladás női röplabdacsapatnak teremavató mérkőzése

Az Újpest kiverése után határozottan optimistán készült a Haladás női röplabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapására, melyen a Nyíregyháza együttesét fogadták a vasiak az  új sportcsarnokukban. Ehhez képest csupán a találkozó első játszmájában voltak méltó ellenfelei  az öt remek légióssal felálló nyírségieknek. A 28:26-ra elveszített nyitószett után  a vendégek szó szerint állva hagyták a hazaiakat és végül sima 3:0-ás győzelemmel távoztak Szombathelyről.

Mucsi Péter - vezetőedző, Haladás Szombathely
“Én azt godolom, hogy végig a pályán tartották a kezdőcsapukat, azért tartottak tőlünk. Az első szettben bizonyítottuk, hogy van valami keresnivalónk. Aztán egy kicsit hitevesztett lett a második játszmánk. Felpuhultunk a nyitásokban és a fogadásunk is teljesen szétesett. Ez meg is határoozta a mérkőzés kimenetelét.”

Nem hozott szerencsét az új csarnok a szombathelyi lányoknak, ugyanis a remek körülmények és a sok néző ellenére is sima vereséget szenvedtek a Nyíregyházától. Persze az is igaz, hogy igazából még a zöld-fehér játékosok sem tudták belakni új otthonukat, mivel eddig csak pár alkalommal gyakorolhattak a Rohonci úti létesítményben.  

Horváth  Dóra - röplabdázó, Haladás Szombathely
“Szerintem meg voltunk illetődve. Új a csarnok, egy hete edzünk itt rendesen. Szerintem ez is új volt. A másoodik szettől pedig a Nyíregyháza is megerősödött, szerintem az első szettben még a buszban maradtak. Gondoltuk, hogy egy erősebb csapat lesz. belülről azt éreztem, hogy egy kicsit szét vagyunk esve.”

A sima 3:0-ás vereségnek köszönhetően minimálisra csökkentek a Haladás továbbjutási esélyei. A szombathelyi derbi visszavágóját december 20-án, szerdán, Nyíregyházán rendezik majd.