Hírek

Nem született gól a Haladás első tavaszi bajnokiján

2020. február 03., 14:31

A labdarúgó NB II-ben a bennmaradásért küzdő szombathelyi csapat a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látta vendégül, és bár több helyzetet kidolgozott, végül meg kellett elégednie a nulla-nullás döntetlennel.

Nem született gól a Haladás első tavaszi bajnokiján

A Szeged elleni találkozó előtt Séllei Árpád ügyvezető és Vörös Csaba technikai vezető egy emlékplakettel búcsúztatta el a profi labdarúgástól visszavonuló szombathelyi klublegendát, Halmosi Pétert. 04:55: Kis híján álomszerűen kezdődött az összecsapás a Haladás számára, a második percben egy előrevágott labdát nagyon elnézett a szegediek védője, így Szalay a kapusra vezethette a labdát, ám a fiatal támadó nem tudott túljárni Takács eszén. 13:05: Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Haladás, a 10. percben Bosnjak gondolt egy merészet és tüzelt fölé jó 25 méterről. 13:43: Egy perccel később Rácz cselezgetett remekül, majd tört a tizenhatoson belülre, középre tálalása után azonban felszabadítottak a vendégvédők. 20:55: A zöld-fehérek teljesen a kapujuk elé szorították a Szegedet, zsinórban három szögletet is elvégeztek, de mindet kifejelték a vendégek.

Szűk félóra elteltével adott először adott életjelet magáról a csongrádi együttes, Hudák gyengécske próbálkozását azonban könnyedén begyűjtötte Verpecz.  27:22: Nagyon úgy tűnt, hogy egyedül Rácz kreativitásában bízhat a Hali, a visszatérő támadó biciklicselei nagyon ültek, több védőt is átvert, de az utolsó passzba ezúttal is hiba csúszott. 31:53: Eseménytelen perceket követően a Hali-játékosok nem vették komolyan a befelé törő Koródit, akinek lövését Verpecznek kellett szögletre tolnia. 36:04: Az első félidő hajrájában közel állt a gólszerzéshez a Szeged: Devecseri és Jagodics sem tudta elfejelni labdát, Hudák a meccs addigi legnagyobb helyzetét tekerte felé 20 méterről, pedig talán közelebb is vihette volna. Az első negyvenöt percben tehát nem született gól.

A második játékrész is Haladás-helyzettel indult: Németh Milán beadását Szekér fejelte közelről fölé. 08:30: A 60. percben szegedi lehetőség: Oláh Gergő lapos lövését másodszorra tudta megfogni a Hali portása. 18:03: A térfélcserét követően a csapatok már annyira nem kényeztették el az 1915 nézőt a Rohonci úti stadionban. Helyzetecskék azért így akadtak: a Haladás új csatárra, Tóth Barna öt méterre a kaputól furcsa döntést hozott: inkább kifele cselezett.

Már csak negyedóra volt vissza, amikor az agilisen futballozó Rácz játszotta magát tisztára, 16 méteres bombájával azonban csak a madarakat riogatta.  A Haladás nagyot küzdött, becsületel ment előre a hajrában is, ám a gólszerzés nem jött össze, így maradt a nulla-nullás döntetlen.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nagyon fontos pontot szereztünk, nagyon nehéz mérkőzés volt. Tudtuk azt, hogy fizikális csapattal fogunk találkozni, de helyt álltunk. A hozzáállásunk szerintem jó volt, de ez a minimum. Ha így fogjuk folytatni, akkor előbb-utóbb jön a győzelem is.”

A zöld-fehérek a következő fordulóban a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen lépnek pályára a közvetlen rivális Szolnok vendégeként. A Tisza-partiak öt ponttal előzik meg a tabellán a Haladást.