MNB - 2
MNB

Hírek

Nem tárgyalja a költségvetést a bizottság - az LMP sajtóközleménye

2011. február 15., 11:02
Február 16-án ülésezik először az összevont Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottság, melynek napirendi pontjai között még mindig nem szerepel 2011-es költségvetés megtárgyalása.

Azt reméltük, hogy pár héttel a februári Közgyűlés előtt, melyen a szombathelyi városvezetés első olvasatban kívánja elfogadtatni a város idei költségvetését (ez a város átmeneti gazdálkodásának tárgyalásakor egyértelművé vált), legalább a szakbizottságnak esélye lesz több körben, alaposabban foglalkoznia a 2011-es büdzsével. Úgy tűnik tévedtünk. A 16-ára összehívott bizottsági ülésen még mindig nem lehet megtudni semmit arról, hogy hogyan képzelik el a városvezetők Szombathely idei gazdálkodását.
Két dologra tudunk gondolni: vagy még mindig nem állt össze a városvezetés fejében a költségvetés, vagy nem kívánják megvitatni a demokratikus úton önkormányzati képviselethez jutott egyéb szervezetekkel azt. Mindkét lehetőség elkeserítő.
Úgy látszik, hogy az ellenzéki szervezetek véleménye nem számít a szombathelyi városvezetés számára, ezért nem is kérik azt ki, amikor a költségvetést tervezik. Az azonban megdöbbentő, hogy a szakmai bizottság tagjainak véleményére sem tartanak igényt. Ebből arra tudunk csak következtetni, hogy a jogi bizottsággal való januári összevonás után teljesen súlytalanná vált a pénzügyi bizottság a városvezetés szemében is. A két bizottság összeolvasztása ellen az LMP korábban is tiltakozott, mert úgy gondoljuk, hogy mindkét korábbi bizottság olyan fajsúlyú ágazatért volt felelős, amelyek megérdemelték az önállóságot, ráadásul a két szakterület távol is áll egymástól. Az új, 11 fős bizottságba gazdasági végzettséggel rendelkező szakember alig került be (az LMP közgazdászt delegált külsős tagként).
A városvezetés kezében megvan persze a lehetőség, hogy olyan költségvetést fogadtasson el és olyan döntéseket hozzon, amelyet csak akar. Mi azonban még emlékszünk polgármester úr ígéretére, melyet az októberi választások után tett: „az együttműködés időszaka jön el”. 

2011. február  15.
Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete