MNB - 2
MNB

Hírek

Nemény András a Savaria Nagyszállóról

2019. július 19., 19:15

Az ellenzék összefogás polgármesterjelöltje és belvárosi képviselőjelöltje a Savaria Nagyszálló előtt tartott sajtótájékoztatót a hányattatott sorsú épület helyzetének rendezésével kapcsolatos elképzeléseikről.

Nemény András a Savaria Nagyszállóról

Szombathely emblematikus épületének nevezte a Savaria Nagyszálló épületét Lukács Dániel, a Momentum helyi alelnöke. A belváros képviselőjelöltjeként fontos feladatnak tartja a szálloda felújítását és környezetének fejlesztését. Az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, Nemény András szerint ebben az önkormányzatnak kell szerepet vállalnia.

Nemény András polgármesterjelölt, Éljen Szombathely! Egyesület
A mi javaslatunk az, hogy a város  vegye a kezébe a sorsát a nagyszállónak, ezért a cikluson belül mindenképpen meg kellene vásárolnunk,  majd utána tervpályázatot kiírni rá, megoldani a parkolókérdést, amit csak a város tud, és azt követően szakmai befektetőt kell keresni, akivel tárgyalni kell, olyan konstrukciót kell létrehozni, hogy a városlakók is tudjanak használni a báltermet és a kávézót, egyebekbe pedig egy új konstrukcióban, új funkciókkal ellátva, akár szállodaként részben működtetve lehetne a jövőben működtetni, nem hagyhatjuk így most ahogy van.