Hírek

Németh Judit kapta a Holdbeli csónakos díjat

2019. szeptember 23., 13:49

Nagy érdeklődés mellett, második alkalommal szervezték meg a színházak éjszakáját a Weöres Sándor Színházban szombaton. Ilyenkor a közönség bepillanthat a kulisszák mögé, és személyesen is találkozhat, beszélgethet a színészekkel. Játékokkal, kiállítással, koncerttel várták a színházbarátokat, valamint díjátadót is tartottak.

Németh Judit kapta a Holdbeli csónakos díjat

A főbejárat előtt fagylaltoskocsi állt, színészek osztották a tejszínhabot, közben jó hangulatban beszélgettek az érkezőkkel. Megtelt a színház aulája is, (2:15) kirakójátékkal, (00:01) totóval várták az érdeklődőket.

Kupi Jánosné
"Mivel már többször voltunk színház éjszakáján, sosem hagyjuk ki, eddig akárhányszor volt, mindig itt voltunk, mert érdekes."

Bíró Helga
"Szinte mindig eljövünk, amikor lehetőség van rá, szeretjük ezt a rendezvényt, mert emberközelibbé teszi, mert néha a színészek olyan távolinak tűnnek, a színháznak megvan a maga varázsa."

A színházak éjszakája kezdeményezéshez Szombathely másodszor csatlakozott. Ez jó alkalom arra, hogy a közönség közvetlenebb kapcsolatba kerüljön a színészekkel. (2:52) Többen autogramgyűjtésbe kezdtek, és fényképezkedtek kedvenceikkel.

Jámbor Nándor - színész
"Most csöppentem bele, a színpadról jöttünk le, az előbb fejeztük be az előadást. Nagy öröm, hogy ilyen sokan itt vagyunk, itt maradtak, igazi alkalom arra, hogy a közönség és a színészek egy kicsit örüljenek egymásnak."

Kelemen Zoltán - színész
"Nagyon jó kezdeményezés, különösen a közönségkapcsolatok ápolása szempontjából szerintem a mai világan ez egy elengedhetetlen dolog az ilyen jellegű személyes kapcsolattartás, úgyhogy fontosnak tartom."

Kiállítás nyílt a színház fotósának, Mészáros Zsoltnak az elmúlt 11 évben készített előadásképeiből. Néhányat meg is lehetett vásárolni, a befolyt összeget az Esőemberke Alapítvány javára ajánlották fel. Este díjátadó gálát tartottak.

Németh Károly - produkciós menedzser
"Minden évben díjat adunk át a színház szenátusának és az Opel Szentgotthárd Kft.-nek köszönhetően négy kollégának, és most rendhagyó módon ezen az eseményen adjuk át ezeket a díjakat."

A Holdbeli csónakos díjat Németh Judit kapta. A technikai személyzetből Krizmanits Gyuláné öltöztető munkáját ismerék el. Az Opel különdíjat a közönség szavazatai alapján Szabó Róbert Endre, a színházi dolgozók értékelése nyomán pedig Molnár Tamás díszítő vehette át.