Hírek

Németh Pál-emléknap

2018. szeptember 14., 15:08

Tizedik alkalommal rendezték meg a Sugár úti atlétikai centrumban a Németh Pál-emléknapot. A rendezvény egyik csúcspontja a páros kalapácsvető verseny volt, melyen többen nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő eredményt értek el.

Németh Pál-emléknap

Puskás Tivadar polgármester
“Az, hogy Németh Pál szellemisége itt van Szombathelyen abból is látni lehet, hogy a sportolóink rendre sikeresek. Sikeresek és Németh Pál szellemiségét viszik tovább.”

Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal emlékezett a “Dobópápára”  a Németh Pál-emléknapon megtartott koszorúzás keretében. A Dobó SE rendezvényén közel száz vendég és versenyző tisztelgett a 2009-ben elhunyt mesteredző életműve előtt. Az ünnepséget immár második alkalommal tartották meg a tavaly elkészült, Németh Pált ábrázoló szobor előtt.

Horváth Vilmos - elnök, Dobó SE
“Nagyon örülök neki, hogy ez a szomorú apropóból adódó kezdeményezés - ami tíz éve indult -, kiállta az idők próbáját, hiszen Pali bácsi emléke nem kopik. Ez elmúlt tíz esztendő legnagyobb eredménye, hogy egy kollégium, egy utca viseli a nevét és posztumusz díszpolgár lett.”

Az emléknapon idén is megtartották azt a speciális, páros kalapácsvető-versenyt, mely szombathelyi találmány. Idén összesen kilenc duó mérte össze a tudását. A viadalnak külön jelentőséget kölcsönzött az a tény, hogy akár kvalifikációs szintet is lehetett dobni a 2019-es dohai világbajnokságra.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
“Mindenképpen az volt a cél, hogy ezen a versenyen minél nagyobbat dobjunk. Nyilván a szint teljesítése miatt. Tényleg próbáltam mindennel erre fókuszálni, hogy itt mindent kisajtoljak magamból. Remélem, hogy sikerült.”

A versenyen három kiemelkedő eredmény született. A nőknél a kanadai Jilian Weir 70 méter 98 centimétert, míg Gyurártz Réka 70 méter 56 centimétert ért el. A férfiaknál Halász Bence volt a legjobb, aki 76,76 métert teljesített. Hamarosan kiderül, hogy melyikük eredménye ér katari repülőjegyet.