Hírek

Németh Pál Memorial

2019. augusztus 28., 15:14

Negyedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi kalapácsvető-sorozat részeként a Németh Pál Emlékversenyt Szombathelyen. Népes nemzetközi mezőny vett részt az eseményen, ahol Halász Bencének köszönhetően ismét szombathelyi győzelem született a férfiak között. A nők küzdelmében Gyurátz Réka csak a 6. lett, ám a Dobó SE kiválóságának teljesítményét egy sérülés befolyásolta.

Németh Pál Memorial

Először a nők léptek dobókörbe az emlékversenyen. (04:13-) A világranglistát vezető amerikai DeAnna Price nem okozott csalódást, 74 méter 80 centiméteres dobásával kiemelkedett a mezőnyből. (34:54-) Mögötte Alexandra Tavernier végzett a 2., Joanna Fiodorow pedig a 3. helyen. Gyurátz Réka 6. lett.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
"Elégedett is vagyok, meg nem is, hiszen jóval 70 fölött szerettem volna dobni, de az elmúlt időszakban egy kis hátsérülés nehezítette a felkészülést, úgyhogy azért még itt érződött, hogy nem vagyok abban a formában, mint ahol szeretnék tartani, de azért a világbajnokságig még van pár hét, úgyhogy remélem, ebből ki tudok lábalni és még jobb teljesítményt fogok ott nyújtani."

A férfiak mezőnyében Halász Bence mellett az olimpiai bajnok nagy visszatérő, (24:39-) Pars Krisztián teljesítményére is sokan voltak kíváncsiak. Azt azonban már csak kevesen tudták, hogy a sérült bal térde miatt túlzott terhelésnek tette ki a jobb lábát, aminek következtében - ahogyan ő fogalmazott - megszabta 4-es, 5-ös csigolyáját. Ez folyamatos zsibbadást okoz az ujjaiban és a mellizmában. Ennek ellenére 72 méter 81 centiméteres dobással hatodik lett.

Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
"50-50% az esélye annak, hogy elinduljak a VB-n vagy ne induljak, még egyszer konzultálok a Hangodi professzorral, ha úgy döntünk, hogy jövő héten megműtjük, akkor megműtjük a lábamat. Nehéz így versenyezni, hiszen nem ehhez vagyok hozzászokva, így nagyon kevés motivációs erő volt a mai versenyben, ami hajtson, és vigye a gépzetet előre, sajnálom, szerettem volna újra 75 métert dobni, de tudom, hogy nem volt realitása jelen pillanatban ennek a dolognak."

A versenyt végül meggyőző fölénnyel, idei legjobb eredményét elérve, 78 méter 54 centiméteres dobásával Halász Bence nyerte, megelőzve mások mellett az Európa-bajnok Nowickit is.

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE
"Úgy gondolom, hogy az utóbbi hetekben az edzésen sikerült újra elkapnom a fonalat és az utóbbi 2 versenyen meg ezen végre elkezdtek jönni az eredmények, végre visszataláltam ahhoz az érzéshez, ami hiányzott, hogy ismét sikeresen tudjak versenyezni."

A Németh Pál Memorial a nemzetközi szövetség kalapácsvető-sorozatának utolsó előtti állomása volt. Halász Bence továbbra is a harmadik helyen áll összetettben, amelybe minden versenyző három legjobb eredménye számít bele.