Hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2011. január 14., 16:16
Hatékonyabb, gyorsabb és ügyfélközpontúbb szolgáltatást ígér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A két szervezet: az adó- és a vámhatóság januártól integrálódott. Ez régiós és megyei szinten is jelentős változásokat jelent, főleg a pénzügyőrség eddigi ügyfelei és munkatársai számára is.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

"A két szervezet integrációjával létrejövő szervezetnek a költségvetés számára naponta 30 milliárd forint bevételt kell biztosítani."
Az átalakulás részleteiről beszélt csütörtöki Ma-Holnap című közéleti magazinműsorunkban a regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság vezetője, valamint az adóigazgatóság megyei igazgatója. Király Miklós azt mondta, a kormányzati szándék szerint gyorsabb és hatékonyabb lesz a munka, az adóhatóság ügyfelei más változást nem tapasztalnak majd.

Király Miklós - igazgató, Vas Megyei Adóigazgatóság, NAV
"Ugyanazokat a feladatokat látja el az adóhatóság, mint korábban, illetve 2011-től az adózási rendre kell koncentrálni."
 
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megalakulása az adóhatóság régiós szervezeténél nem járt elbocsátással, a regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságon viszont igen.
 
Dr. Fekete Attila - pü. ezredes, regionális vám- és pénzügyőri főigazgató, NAV
Sajnos nálunk az átszervezéssel jelentős elvándorlás, létszámcsökkentés történt. 59 kolléga ment el, többségük nyugdíjba, de többen végkielégítéssel távoztak a szervezetből.
 
 
A vámosok régiós központja januártól Győrbe került. Az ott működő regionális ellenőrzési központ viszont megszűnt. Annak feladatait a megyeszékhelyeken felállított vám- és pénzügyőri igazgatóságok vették át. Ez Szombathelyen a Széll Kálmán utca 24-ben működik. Itt kell a továbbiakban a mezőgazdaságban felhasznált gázolajjal, az energiaadóval és a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos ügyeket intézni, és itt adják ki a különböző tevékenységekre szóló engedélyeket is.