MNB - 2
MNB

Hírek

Nemzetközi Könyvajándék Napja

2017. február 15., 20:23

Február 14-e nemcsak a szerelmeseké, a Nemzetközi Könyvajándék Napját is ekkor tartják. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban is osztottak olvasnivalót: mintegy 60 gyermek hozott a többieknek könyvet - és mindannyian kaptak helyette egy-egy újat.

Nemzetközi Könyvajándék Napja

“Egy egereset választottam, mert nagyon tetszett. A Lili könyve volt, és nagyon tetszett, mert kisegerekről szól.”

Ezért választotta ki magának ezt a könyvet Horváth Linda Lola, aki a Paragvári Utcai Általános Iskolából érkezett a könyvtárba. Több tucatnyi olvasnivalót hoztak és vittek most a gyerekek - ám ezúttal nem kölcsönöztek, hanem csereberéltek egymással.

Komondi Gabriella - gyermekkönyvtáros, BDK
“Nemzetközi kezdeményezés, hogy így Bálint-napkor a gyerekek és felnőttek együtt könyvet ajándékoznak egymásnak.”

A meséléssel színesített könyvajándék napon a Brenner-iskola kisdiákjai is visszatérő vendégei a könyvtárnak. Köztük van két nagyon lelkes olvasó: Hozbauer Hanna és Zsugonits Nóri - mindketten főként a lovas könyveket kedvelik.

“Mindenképpen olvassanak a Geronimo Stiltonból. Én azt ajánlanám, hogy olvassák el a Ropi naplóját!”

Mintegy hatvan alsó tagozatos tanuló választott egy-egy könyvet: volt, aki állatosat keresett magának, volt, aki mesebeli kisautóról, vagy a vadnyugat legendás hőséről talált olvasnivalót. Voltak, akik a képregények között válogattak.

Tüttő Márta - pedagógus, Paragvári Utcai Általános Iskola
“Két napközis csoportot hoztunk el ide a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, erre a nagyszerű programra, amelynek az a lényege, hogy a könyvek szeretetét és az olvasóvá nevelést már kiskorban kialakítsuk. Az a célunk tulajdonképpn, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a könyvekhez, most tanulnak olvasni, tehát ezt próbáltuk erősíteni.”

A szervezők nem titkolt célja, hogy ezzel a megmozdulással is kedvet csináljanak a kicsiknek a könyvtárlátogatásra, és természetesen a gyakori olvasásra.